artech Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 W cenie niewiele wiekszej od Team Dragona sam mógłby zbudować w pracowni batsona z rx6. zależy co dla kogo znaczy niewiele większej. Batson RX6 2,6 m 10 - 21 g to koszt około 600 PLN czyli + 50 % budżetu Pavlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Wolałbym raczej zmieścić się w budrzecie.Nie wiem ale wydaje mi się że kijek 7-21 będzie za ciężki,łowie woblerkami 3-6 cm częściej pływającymi których waga często nie przekracza 6 g. Aktualnie używam kijka 5-25 który także wydaje mi się być za ciężki i za sztywny gdyż podczas ciągania wobka z prądem przestaje być wyczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Ja polecam wędeczke Savage Gear bushwhacker XLNT 2280 do 18 gram. Cena miła jakość super. Jak co to poszukaj na jerkbait.pl/forum można wyhaczyć fajne wędki za śmieszne pieniążki jeden koleś sprzedaje teraz st croix triumpha 2.10 do 14gram chyba za 200zł z wysłką. Poszukaj napewno coś znajdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Kijek już sprzedany,ale przyznam że zainteresował mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 W razie czego to możesz ten sam kijek kupić w coronie fishing albo w sklepie żbik Kijek jest wykonany z tej samej maty jak st croix premier czy mojo bass ale nie są tak bardzo ściśnięte te maty przy nawijaniu. A tak przy okazji po co Ci kij na pstragi w martwym sezonie?? Weź troche kasy więcej i kup kij na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelG Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Witam! Jak dla mnie lepszego kija niz patyk na blanku atc 703 nie widzialem polecam.Mi sie udalo kupic za 400 od kolegi z innego forum.Warto szukac okazji .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 ATC Boba czy American tackle company? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelG Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Nie wiem, na blanku jest napisane atc podajże shikari 703.Patyk robiony w rodmansie. Łowiłem nim już cały sezon i jak dla mnie cudo .Nie mysle juz o innym,no chyba ze cos dluzszego na wieksze rzeki , bo ten to tylko 2,13 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 A tak przy okazji po co Ci kij na pstrągi w martwym sezonie?? To ma być właśnie kijek na nowy sezon. W tym sezonie troszkę połapałem pstrągów i spodobało mi się pstrągowanie,a kij którym obecnie się posługuje nie zbyt mi pasuje tak więc poszukuje kija który umili mi wypady na rzeczne spacerki Niestety w mojej okolicy nie ma dobrego sklepu gdzie można obejrzeć ,pomacać i podpasować do ręki kija (wybór jest znacznie ograniczony) ,więc ciężko mi się na co cokolwiek zdecydować i ewentualnie zakupić,dlatego głównie będę się sugerował waszymi opiniami i spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Pavlo, do nowego sezonu masz jeszcze trochę czasu Zbieraj kasę i poluj na okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Nie wiem, na blanku jest napisane atc podajże shikari 703.Patyk robiony w rodmansie. Łowiłem nim już cały sezon i jak dla mnie cudo .Nie mysle juz o innym,no chyba ze cos dluzszego na wieksze rzeki , bo ten to tylko 2,13 . Czyli Boba Loomisa, shikari świetne blanki, niestety firma już nie istnieje, z gwarancją czy też zakupem uszkodzonego segmentu może być problem. Pavlo Poszukaj używanego Batsona. Nie weżniesz już nigdy więcej smoczego kija do ręki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Co powiecie na coś takiego Tica Fario 2,74m 7-17,5g http://www.fishclub.pl/fa...cm-p-78108.html jest to kij o akcji semiparabolicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnt Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Poszukaj na allegro cormorana powergripa 3,0m 6-12g lub 2,7m 2-15g, te kije mają spory zapas mocy, stara produkcja ale są świetne na pstrąga, używam tego pierwszego i jestem bardzo zadowolony, pięknie pracują, zatrzymasz nim dużego kabana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Co powiecie na coś takiego Tica Fario 2,74m 7-17,5g http://www.fishclub.pl/fa...cm-p-78108.html jest to kij o akcji semiparabolicznej. a po co aż tak długi kij?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Właśnie wolałbym krótszy ale ciężko znaleźć kija żeby spełniał wszystkie wymagania. Podoba mi się ten kij który mi poleciłeś,Savage Gear Bushwhacker XLNT 3-18g masz go?????? Ten też jest git Parabellum Spin 279cm, 3-16g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Miałem mi się podobała akcja, moc kijka idealna na pstrągi. Ja bym Ci polecił przeszukać wędki marek st croix i lamiglas np seria G200 Salmon/Steelhead jest specjalnie stworzona do połowu ryb łososiowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Dziś wybrałem się do Centrum Wędkarskiego w Zielonej Górze ,tam towaru nie brakuje.Nie nosiłem się z zamiarem kupna kija a raczej pomacania kilku kijów i dopasowanie czegoś do mojej ręki.Pierwszy w rękę mi wpadł Shimano Speedmaster cw 3-15,Kijek piękny ,leciutki ładnie wykonany ale jakoś mi nie pasowała jego akcja,jakiś kluchowaty i cena 560 zł.Następny kij Daiwa Infinity Q 3-18 kijek rewelka bardziej mi podpisał niż Shimano a był o wiele tańszy,ale równie dobrze i starannie wykonany lecz dla mnie był za sztywny i dość pałowaty.Następnego wziąłem TD 5-18 ,pojawił się uśmiech na mojej twarzy :szok: kijek leciutki,pięknie wykonany z dbałością o każdy szczegół o akcji szczytowej lecz pod obciążeniem pięknie gnie się po pierwszą przelotkę,szybki a za razem ze sporym zapasem mocy.Pomyślałem to chyba to :mysli: Sprzedawca podał mi Kongera Equs Salto 275 // 5-18g.Wędeczka także niczego sobie ale TD znacznie lepiej leżał mi w dłoni i jakoś lepiej pasował.Wziąłem jeszcze raz Tego TD w dłoń i pomacałem jeszcze raz,a sprzedawca mówi ''zrobimy rabacik na niego'' TO JA GO BIORĘ.Dostałem 5 % rabatu więc wziąłem jeszcze STROFTA 0,18.Jutro lub pojutrze przetestuje go nad wodą ale wydaje mi się że będę mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Polski importer chinskiego sprzętu wędkarskiego znów triumfuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 przymierzam się do st croixa 3,5-17,5g w wersji legend elite salmon steelhead lub Avid i mam pytanko do posiadaczy tych kijaszków czy będzie nadawał się też na wiślanego bolenia i ogarnie również mniejsze kleniowo/jaziowe przynęty (np bromby)? jakie są rożnice tych dwóch modeli i czy warto dopłacić te 500pln do Legenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 poczytaj troche w necie na temat technologii w których są robione te wędki to zrozumiesz dlaczego jest taka różnica. Podaj o jakie modele dokładnie Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 LES90MLF2 i AVS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Siema, różnica w technologiach pomiędzy avidem a legendem jest ogromna. < tutaj masz filmik pokazujący z czego został wykonany blank do legend i jakie on ma właściwościPoniżej na stronie producenta pisze nieco więcej (jak nie znasz angola to skorzystaja z translatora w gooogle) http://www.stcroixrods.com/content/blanks oraz http://www.stcroixrods.com/content/engineering_and_technology?tag=off Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 jednak zdecydowałem się na LEGENDA to jest classic , jutro odbieram żeby jeszcze w tym roku przetestować najlepiej na rybie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 ryby niestety nie widział ale kijek jest DYNAMIT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi