Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od pewnego czasu na allegro są dostępne tzw. koniki. Widać, że cieszą się ona dużą popularnością. Uzywał może ktoś takowych lub orientuje się czy są one coś ona warte?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

nie wiem jak konki polne sie sprawdzają ale napewno można polecić imitacje żuków i chrabąszczy... kilka razy sprawdziły sie podczas łowienia w upalne wieczory...

Napisano

wolał bym się dowiedzieć czy wogole sens jest kupowac te "koniki" bo wydać pieniądze w brud to nie sztuka.

Napisano
wolał bym się dowiedzieć czy wogole sens jest kupowac te "koniki" bo wydać pieniądze w brud to nie sztuka.

zadne dodatki do głowki typu koniki niezlapia ryby same ;) nigdy nie uzywalem takich cud i jakos lowie ;)

Napisano

jeżeli chodzi o konika jako jig ze skrzydełkiem to zawsze warto mieć pare sztuk o różnej gramaturze... czasami pomaga zwłaszcza na słabo żerujące okonie w czystych zbiornikach...

Napisano

Bardzo dobre są tylko tymi co ja np. mam to ciężko jest operować w rzece i czuć na nich branie bo strasznie lekkie. Al;e zabójczo skuteczne. Jak jest kleń to weźmie na pewno.

• 1 year later...
Napisano

Nie miałem z tą przynętą przyjemności.

Jeśli testowaliście to napiszcie jak je prowadzić?

Jakie gumy dokładacie?

I jak dobrać gramaturę?(podobnie jak główki)

Próbowaliście dołożyć zamiast gumy piórka, krzaki lub inne chwasty?

Napisano

Mi sie koniki sprawdzają rewelacyjnie ale tylko na jednym jeziorze. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Woda na której są numerem jeden to głębokie jezioro z bardzo czystą wodą. Tam mam na koniki efekty.

• 3 months later...
Napisano

ja tam łowię na nie okonie na 5g konika zakładam kopytko motoroil i łowię metodą opadu. Jeżeli widzę wyskakujące nad wodę uklejki, zmieniam na lżejszego i na białego twistera lub rippera 3-5cm i łowię pod powierzchnią. Łowisko ma 9m głębokości i ma niezbyt czystą wodę. Nie miałem dnia, żebym na nie nic nie złowił, zawsze coś wzięło.