Kozii Napisano 25 Grudnia 2010 Napisano 25 Grudnia 2010 Od pewnego czasu na allegro są dostępne tzw. koniki. Widać, że cieszą się ona dużą popularnością. Uzywał może ktoś takowych lub orientuje się czy są one coś ona warte? Cytuj
zenekkuba Napisano 25 Grudnia 2010 Napisano 25 Grudnia 2010 kup ze 2 sztuki albo nawet jedna sprawdz na swojim łowisku bo nie wszedzie sie pewnie sprawdza a jak sie sprawdza to kup wiecej Cytuj
Kozii Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Napisano 25 Grudnia 2010 Teraz to raczej ciężko będzie sprawdzić Cytuj
zenekkuba Napisano 25 Grudnia 2010 Napisano 25 Grudnia 2010 poczekaj na wiosne w pudełku mogą leżeć jeśc nie wołają Cytuj
dziara Napisano 26 Grudnia 2010 Napisano 26 Grudnia 2010 nie wiem jak konki polne sie sprawdzają ale napewno można polecić imitacje żuków i chrabąszczy... kilka razy sprawdziły sie podczas łowienia w upalne wieczory... Cytuj
Kozii Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Napisano 27 Grudnia 2010 wolał bym się dowiedzieć czy wogole sens jest kupowac te "koniki" bo wydać pieniądze w brud to nie sztuka. Cytuj
Stradic Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 wolał bym się dowiedzieć czy wogole sens jest kupowac te "koniki" bo wydać pieniądze w brud to nie sztuka. zadne dodatki do głowki typu koniki niezlapia ryby same nigdy nie uzywalem takich cud i jakos lowie Cytuj
dziara Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 jeżeli chodzi o konika jako jig ze skrzydełkiem to zawsze warto mieć pare sztuk o różnej gramaturze... czasami pomaga zwłaszcza na słabo żerujące okonie w czystych zbiornikach... Cytuj
Łukasz789 Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Bardzo dobre są tylko tymi co ja np. mam to ciężko jest operować w rzece i czuć na nich branie bo strasznie lekkie. Al;e zabójczo skuteczne. Jak jest kleń to weźmie na pewno. Cytuj
abra1711 Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Nie miałem z tą przynętą przyjemności. Jeśli testowaliście to napiszcie jak je prowadzić? Jakie gumy dokładacie? I jak dobrać gramaturę?(podobnie jak główki) Próbowaliście dołożyć zamiast gumy piórka, krzaki lub inne chwasty? Cytuj
Winko Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Może któs zapodać jakiegoś linka do tych ,,koników" bo nie bardzo mam pojęcie o czym mowa Cytuj
dziara Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Winko chodzi o to: http://allegro.pl/koniki-nie-tylko-na-okonia-i2026100998.html Cytuj
Winko Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki dziara! Co prawda nie próbowałem dotąd łowić na coś takiego ale nie omieszkam spróbować Cytuj
dziara Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Mi sie koniki sprawdzają rewelacyjnie ale tylko na jednym jeziorze. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Woda na której są numerem jeden to głębokie jezioro z bardzo czystą wodą. Tam mam na koniki efekty. Cytuj
perca1 Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 ja tam łowię na nie okonie na 5g konika zakładam kopytko motoroil i łowię metodą opadu. Jeżeli widzę wyskakujące nad wodę uklejki, zmieniam na lżejszego i na białego twistera lub rippera 3-5cm i łowię pod powierzchnią. Łowisko ma 9m głębokości i ma niezbyt czystą wodę. Nie miałem dnia, żebym na nie nic nie złowił, zawsze coś wzięło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi