Andrzej 18 Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Więc sezon pstrągowy został otwarty. Witam wszystkich więc jako 1 coś napiszę. Rozpoczęcie sezonu jak najbardziej udane chodź warunki hardcore 1 rybka na brzegu z 2 brań jakie miałem ale za to był to tęczak 46 cm Cytuj
damiandg Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 No co łapałeś bo ja też dziś byłem na pstrągu i tylko jeden potokowy około 20cm. Cytuj
Andrzej 18 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 cały brązowy z czarnymi akcentami 4,5 cm o drobnej intensywnej pracy głęboko schodzący Cytuj
damiandg Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Dobra dzięki bo ja łowie na takiej samej wielkości tylko srebrnego z jasnymi paskami i słabo. Cytuj
zenekkuba Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 a ja myślałem ze to potokowiec , ale mimo to fajna rybka Cytuj
Andrzej 18 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 Tu o wiele ładniejsze zdjęcie wczorajszej rybci Cytuj
Andrzej 18 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Napisano 3 Stycznia 2011 Dzięki , miałem szczęście bo tuż obok mnie był Tregon i świetnie uchwycił go w wodzie Cytuj
Gość kilerpulawy Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Witam no ja niestety zdjęciem żadnym pochwalić się nie mogę. Tak to jest jak łowi się we dwóch ale po obu stronach rzeki . Rybki dopisały przez dwa dni u mnie sześć sztuk wylądowało na brzegu wszystkie w przedziale 35-40 cm , ale nie to się liczy bo najważniejsze, że w końcu mogę połazić za kropkami a nie tuczyć się w domu z kobietą . Pozdrawiam Cytuj
Gość kilerpulawy Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Dzisiaj kolejny wypad i dzień udany Rybki może nie powalały rozmiarami ale żarły jak głupie największy 44cm Cytuj
dominik poznan Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Koledzy z zach-pom.Można dorwać jakiegoś pstrąga na rzece drawie ? przejazdem widziałem że parę osób tam było niestety nie widziałem efektów można tam próbować? i na co? Cytuj
Supersobi Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 kilerpulawy, ładnie łowisz ładne pstrągi Gratulacje Cytuj
wojtek74 Napisano 18 Stycznia 2011 Napisano 18 Stycznia 2011 ładne pstrągi szkoda tylko ze łowisz je w okresie ochronnym bo trwa do 31 stycznia Cytuj
Gość kilerpulawy Napisano 18 Stycznia 2011 Napisano 18 Stycznia 2011 oj chyba ci sie coś pomyliło bo w lubelskim są od 1 stycznia a dzięki dzięki też mi się podobaja Cytuj
DAWID Napisano 18 Stycznia 2011 Napisano 18 Stycznia 2011 ładne pstrągi szkoda tylko ze łowisz je w okresie ochronnym bo trwa do 31 stycznia Jeśli nie wiesz jak jest napewno nie pisz tego na forum, w lubelskim można łowić pstrągi od 1 stycznia do 1 lutego i obowiązuje wtedy całkowity no kill (złow i wypuść). Okres do 1 lutego obowiązuje do ujścia Sanu do Wisły. Cytuj
wojtek74 Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 zwracam honor niedopatrzenie z mojej strony Cytuj
pepe17 Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Zainspirowany przygodą Jacka i połowami Dawida i kilera również postanowiłem wybrać się pierwszy raz na pstrążki. Po lekcji pokory jakiej nauczyły mnie trocie nie napalałem się zbytnio na konkretne łowy (nie wiedziałem też co, gdzie i jak). W końcu udało się dotrzeć nad rzeczkę i po ok. 30 min łowienia poczułem przytrzymanie i upragniony puls po drugiej stronie wędki po krótkiej, bardzo stresującej (dla mnie walce) na brzegu ląduje ryba. Podstawowa znajomość pstrągów pozwala mi stwierdzić, że to chyba potok mierzenie, focenie i wypuszczanie pięknej ryby. miarka wskazała 49 centów. Szczęście i emocje wielkie, bo to pierwszy mój dziki pstrąg. Oby więcej takich wypadów zakończonych jakimkolwiek kontaktem z rybą Cytuj
Jacek Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Wspaniały pstrąg, wydaje się że w całkiem dobrej kondycji, musiał więc trochę dać Ci już popalić No i pogratulować przygody zakończonej lepiej niż moja, hehe Cytuj
pepe17 Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 wydaje się że w całkiem dobrej kondycji, oj dał popalić a co najważniejsze, w równie dobrej kondycji wrócił do wody Cytuj
suhhar Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 graty !!! mozesz wrzucic fote przynety na ktorą go wyciagłes ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi