kocur Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Swego czasu chwaliłem się nowym nabytkiem od mikołaja. Fotel do łódki - kajaku plus obrotowa podstawa. Plan był taki żeby spiąć to razem i więcej nie męczyć kręgosłupa na pontonie. Zdecydowałem się na mocowanie fotela razem z obrotnicą do ławki za pomocą motylków z racji łatwiejszego montażu. W razie czego zawsze mogę odczepić fotel od ławki. Fotel i obrotnicę znalazłem na znanym serwisie aukcyjnym. Koszt to około 100 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Fajna rzecz, ale mam małą uwagę - główki od śrub chyba trochę za bardzo wystają - przyda się je wymienić na takie z płaskimi zakończeniami (nic się nie będzie wbijać w tyłek). No i trochę kocur przepłaciłeś , to jest polipropylenowy fotelik stadionowy, który w innym miejscu na tymże portalu aukcyjnym znajdziesz w cenie 18zł http://allegro.pl/siedziska-stadionowe-fotel-krzeselka-na-stadion-i1367299872.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Lesio, główki nie wystają tak bardzo a przez poduchę nie czuć ich. Sprawdzałem i wiem że księżniczką na ziarnku grochu nie jestem Docelowo mam zamiar wymienić je na inne. Myślę o wpuszczanych łbach z imbusem w środku. To powinno ułatwić ewentualny montaż/demontaż. Jak znajdę i dopasuję to pochwalę się. Dzięki również Lesio, za tego linka do krzesełek. W życiu bym nie pomyślał żeby szukać w sprzęcie stadionowym Mikołajowi nie powiem że przepłacił bo będzie wkurzona chodziła do końca roku A najlepsze jest to że to też allegrowicz ze Szczecina. No cóż drugi fotel kupi się po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Kocur, nawet jak będą wpuszczane śruby, to i tak raczej trzeba dać podkładkę pod łeb, aby była większa powierzchnia trzymająca i nie doszło potem do przypadkowego wyrwania. No i chyba jednak lepsze będzie wejście pod śrubokręt niż imbus - w razie potrzeby odkręcisz nawet scyzorykiem. Jeżeli natomiast fotelik ma być sprzężony na stałe z obrotnicą i dopiero całość chcesz odkręcać od deski pontonowej, to alternatywą są również nity + podkładka od dołu - w tym przypadku najmniej będzie czegokolwiek wystawać. Sam fotelik byłby jeszcze bardziej ok, gdyby miał trochę dłuższe oparcie - sam szukam czegoś podobnego do łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 O nitach myślałem tylko nie wiem jak z wytrzymałością. W końcu moja waga oscyluje przy około 95 - 100 kg Może opcja 8 nitów zamiast 4 będzie lepsza Wszystko jest do przemyślenia i jak na dzień dzisiejszy do testów na "sucho". Pewnie kilka wypadów na wodę zweryfikuje to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymbarkk Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 witam co myślicie na temat takiego fotela do łódki wędkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Jedyny plus tego siedziska to to że może być tani ale czy wygodny , jeżeli już chcesz zamontować fotel to już zainwestuj większe pieniądze http://allegro.pl/fotel-z-oparciem-do-pontonow-i-lodzi-i6856667017.html#imglayer Obecnie na rynku jest w czym wybierać , wystarczy poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi