hieronim Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Czy jesli nie zaplace skladek w tym roku to jestem dalej czlonkiem Pzw czy jestem juz niezrzeszony? Pytam bo chcialbym wykupic pozwolenie jednodniowe a jego cena jest zroznicowana na te dwie grupy
Przemo1 Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Kolego powiem ci tak, jeśli zamierzasz to pozwolenie wykupić na wodach PZW nie mając składek to w razie kontroli zapłacisz mandat pomimo iż będziesz miał kartę wędkarską i opłatę jednodniową bo nie masz opłaconych składek podstawowych uprawniających wogóle do wędkowania na wodach PZW. Paradoks w tym jest taki, że nie wykupując składek w danym roku i nie zależnie czy łowisz w tym roku czy nie nadal pozostajesz członkiem PZW tyle że bez opłat i bez możliwości legalnego wędkowania.
DAWID Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Musisz wykupić składke członkowską aby było ok, na zagospodarowanie wód możesz sobie darować jeśli kupujesz jednodniówki.
Lesio Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 1. Członkiem PZW jest się z automatu do 30 kwietnia - jeżeli składka członkowska krajowa była opłacona w ubiegłym roku. 2. Członek PZW ma prawo uprawiać amatorski połów ryb, jeżeli opłaci wszystkie składki(krajowa+okręgowa). 3. Można w danym roku zapłacić tylko składkę krajową i wówczas jest się dalej członkiem PZW, ale bez prawa do wędkowania. 4. Nie będąc członkiem PZW można wędkować na wodach PZW posiadając kartę wędkarską + zapłaconą składkę okresową (1,3 lub 7-dniową) dla niezrzeszonych. 5. Aby zostać 'niezrzeszonym' trzeba napisać rezygnację z członkostwa do zarządu swojego koła albo nie zapłacić składki członkowskiej krajowej do dnia 30 kwietnia.
hieronim Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Napisano 6 Stycznia 2011 czyli jeżeli nie opłacam składek to mogę wykupić jednodniówke ale dla niezrzeszonych i wtedy juz nie potrzebuje zadnej skladki czlonkowskiej tak?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.