Skocz do zawartości
tokarex pontony

CZŁONEK PZW CZY NIEZRZESZONY?

hieronim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jesli nie zaplace skladek w tym roku to jestem dalej czlonkiem Pzw czy jestem juz niezrzeszony? Pytam bo chcialbym wykupic pozwolenie jednodniowe a jego cena jest zroznicowana na te dwie grupy

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolego powiem ci tak, jeśli zamierzasz to pozwolenie wykupić na wodach PZW nie mając składek to w razie kontroli zapłacisz mandat pomimo iż będziesz miał kartę wędkarską i opłatę jednodniową bo nie masz opłaconych składek podstawowych uprawniających wogóle do wędkowania na wodach PZW. Paradoks w tym jest taki, że nie wykupując składek w danym roku i nie zależnie czy łowisz w tym roku czy nie nadal pozostajesz członkiem PZW tyle że bez opłat i bez możliwości legalnego wędkowania. :wink:

Napisano

Musisz wykupić składke członkowską aby było ok, na zagospodarowanie wód możesz sobie darować jeśli kupujesz jednodniówki.

Napisano

1. Członkiem PZW jest się z automatu do 30 kwietnia - jeżeli składka członkowska krajowa była opłacona w ubiegłym roku.

2. Członek PZW ma prawo uprawiać amatorski połów ryb, jeżeli opłaci wszystkie składki(krajowa+okręgowa).

3. Można w danym roku zapłacić tylko składkę krajową i wówczas jest się dalej członkiem PZW, ale bez prawa do wędkowania.

4. Nie będąc członkiem PZW można wędkować na wodach PZW posiadając kartę wędkarską + zapłaconą składkę okresową (1,3 lub 7-dniową) dla niezrzeszonych.

5. Aby zostać 'niezrzeszonym' trzeba napisać rezygnację z członkostwa do zarządu swojego koła albo nie zapłacić składki członkowskiej krajowej do dnia 30 kwietnia.

Napisano

czyli jeżeli nie opłacam składek to mogę wykupić jednodniówke ale dla niezrzeszonych i wtedy juz nie potrzebuje zadnej skladki czlonkowskiej tak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.