swierzy Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Witam.Przegladajac to forum nie znalazlem zadnego postu na temat wedkowania w tej rzece. Czy sa tu wedkarze lowiacy na Nysie w Zasiekach Brozku czy Gubinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Witam. Mieszkam w Gubinie , a do Nysy Łużckiej mam 50 metrów. Wędkuje przede wszystkim na spining i ciężki grunt, a główną zdobyczą jest kleń( duże ilości tego gatunku),brzana, płoć, szczupak, okoń i leszcz. Odcinek od Gubina do ujścia do Odry jest prawie nieurególowny i bardzo ciekawy wędkarsko. Niestety po ubiegłorocznej powodzi dużo się zmieniło i rzekę poznawać będe od nowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzy Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam. od osmiu lat nie mieszkam w tym rejonie i, gdy bylem tam jakis czas temu zdziwil mnie niski stan wody.Miejsca w ktorych lowilem klenie zarosniete byly krzakami,a przez dwa dni nie mialem ani jednego brania.Mozesz mi powiedziec co sie tam dzieje? Dodam ze zazwyczaj lowilem w okolicach wsi Zasieki.Pozdrawiam i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Na Zasiekach nigdy nie łowiłem. Nic Ci nie powiem o tamtym rejonie . A że woda przed powodzią rzeczywiście często była bardzo niska w ostatnich latach to fakt. Mi to osobiście nie przeszkadza bo znam miejsca gdzie woda ma i 4 metry głębokości a w trakcie niżówek fajnie łowi się klenie na smużaki. Dzisiaj byłem na małym spacerze wzdłuż rzeki i ilość piachu jaką naniosła powódź jest ogromna. Jestem bardzo ciekawy jak to będzie wyglądało na wiosne. Opowiem jak było po pierwszych wypadach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzy Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Witam.Chetnie sie dowiem jaka jest sytuacja,po powodzi czy ryba zaczela brac.Zycze polamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Witam ,interesują mnie połowy spiningowe na Nysie niedaleko targowiska w Łęknicy może ktoś z kolegów łowi tam gdzieś blisko i może przybliżyć temat połowów w tamtej okolicy...nigdy nie łowiłem tam i nie znam dojazdu i terenu a chciałbym spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Witam ,interesują mnie połowy spiningowe na Nysie w Zasiekach może ktoś z kolegów łowi tam gdzieś blisko i może przybliżyć temat połowów w tamtej okolicy...nigdy nie łowiłem tam i nie znam dojazdu i terenu a chciałbym spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Czyżby NIKT nie łowił na Nysie...koło Zasiek? Co za naród... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi