pabloswidnik Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Witam czy może ktoś z szanownych kolegów wędkował lub wędkuje na tym zalewie , jakie pozwolenie , gdzie kupić i oczywiście jakie rybki wystepują dziękuje za odpowiedzi p.s w tym sezonie chciałbym tam powędkować
jurek.k Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Co prawda temat ze stycznia, ale napiszę kilka słów dla potomnych. Jeśli jesteś karpiarzem to w zalewie są ładne, duże karpie. Zalew janowski to taki ku*widołek karpiarski. Właściwie o tej porze to tylko karpiarze mają zabawę. Oczywiście wszystkie karpie wracają dowody, bo jest limit 65cm powyżej którego karpia zabrać nie możesz! Na wiosnę możesz liczyć na karpie, takie na granicy wymiaru (34-35cm). Ale to miesiąc po zarybieniu już są wyłapane Można trafić jazia, podobno ktoś amura małego złapał... było dużo japońca i lina, ale sum zjadł i teraz ciężko złapać cokolwiek. O tej porze każdy nastawia się na suma, nic innego teraz nie bierze. Jesienią jest szansa na szczupaka na spining. Generalnie jeśli sypiesz proteinę wiadrami do wody to trafisz dużego karpia, na nic więcej nie licz.
pabloswidnik Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 witam dziękuje za odpowiedź myślę o tym zbiorniku jak będę w Polsce w wrześniu , interesuje Mnie połowów karpi i amurów , jak sprawa ma się zezwolenia ?
jurek.k Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Jest to zbiornik PZW http://kolonr55janowiak.blogspot.com/ tutaj masz wszelkie opłaty i regulamin połowów. Jeśli nastawiasz się na karpie, to tylko duże miśki są. Amura nie ma praktycznie wcale. Siadaj na pierwszych stanowiskach od strony parkingu, tam jest najgłębsza woda i tam codziennie lokalni karpiarze wrzucają kilogramy proteiny.
pabloswidnik Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 dzięki kolego bardzo , trzeba będzie pomyśleć o wrześniowej zasiadce , nie dawno wróciłem z Ebro coś pięknego .pozdrawiam
jurek.k Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Jeśli będziesz się wybierał nad janowski zalew to pisz do mnie na info@jerzykubina.pl Chętnie potowarzyszę przy kiju
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.