kejo1 Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Witam wszyskich"moczykijów"Zamierzam zakupić kijek do połowu jazi,kleni na małe przynęty:mikro wobki(chrząszcze),paprochy,obrotówki "0".Nieduż rzeka o średnim uciągu i głębokości 1-1,5m.Kijek nie drogi ale też nie "badziewie".Znalazłem mikado sensei feeling 2-7m-12gr Może ktoś doradzić czy warto go kupić a może jakieś inne sugestie zaproponować w cenie do 150zł. Pozdrawiam.
Pavlo Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Ja nie dawno też borykałem się z problemem kupna takiego kija.W sklepie macałem tego Feelinga,lecz zdecydowałem się na kupno innego kija a mianowicie Mikado Lexus Sapphire,moim zdaniem jest troszkę lepszy,lepiej leży w dłoni,nie jest za sztywny i w ogóle,przynajmniej dla mnie a cena taka sama. Oto link Nie opisany link nie może istnieć -Maniek Proponuję obejrzeć tego kijka.
Gość Tench Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Wklejanki do woblerów i obrotówek to nie najlepsze rozwiązanie, lepiej poszukaj wędki o jednolitej budowie, akcji z okolic moderate i progresywnym ugięciu. Shimano Catana BX Spinning 270UL o ciężarze wyrzutu 2-10g, kijek opisany jako fast ale podobno kije Shimano nie grzeszą szybkością. Kluskowaty kij ułatwi dalsze rzuty lekka przynętą jak i zapewni frajdę z holu średniej ryby.
kejo1 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Napisano 26 Stycznia 2011 Witam ponownie.Przeglądałem ostatnio neta i znalazłem dwa kije które mnie nie będę ukrywał zainteresowały: Link nie opisany-Maniek oraz Link nie opisany ,jest nie zgodny z regulaminem_maniek Marka Fiume nie jest mi znana ale kijka tego znalazłem w sklepie i dobrae lezał mi w dłoni,natomiast TRABUCCO kojarzy mi się ze sprzętem dobrej jakości lecz nie miałem okazji go "pomacać".Może coś podpowiecie w tej materii. Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.