robert_76_pl Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Witam Kupiłem używany kołowrotek z nawiniętą nową żyłką sufixa duo core 0,30 nada sie na karpia czy ją zmienić?. Pozdrowienia
Shogun_Osw Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Zależy od jak dawna ona już jest na tym kołowrotku żeby nie była zbyt stara bo długo nawinięte żyłki tracą swoje właściwości żyłki sufix'a są moim zdaniem dobrymi żyłkami ale tak jak mówię żyłka musi być "świeża" żeby uniknąć nad wodą przykrych "niespodzianek"
slowik Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 nada sie na karpia Pewnie że się nadaje.Takie minimum żyłki karpiowej to 0.28mm. Proponuję sprawdzić tyko czy się nie skręca i czy nie jest poprzecierana,bo kto sprzedaje kołowrotek i nawija na niego nową żyłkę
oszolom87 Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 A jak ta żyłeczka ma się np do daiwy infinity?
maniek Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 A jak ta żyłeczka ma się np do daiwy infinity?A ma się tak że jest to wykonane w tej samej fabryce jak zresztą żyłka Shimano Technium Mono Carp Line.
diaflex Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 A jak ta żyłeczka ma się np do daiwy infinity?A ma się tak że jest to wykonane w tej samej fabryce jak zresztą żyłka Shimano Technium Mono Carp Line. Ale porównałeś, tak jakby kajzerka i razowiec to było to samo....bo upieczone w tej samej piekarni . Duo Core Sufixa jest miękka, b. rozciągliwa, ma tendencje do skręcania, jeśli tylko ma do tego sprzyjające warunki (kiepski lub uszkodzony kołowrotek). To tyle co zaobserwowałem jakiś czas temu używając przez niecały sezon. Pozdrawiam.
maniek Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Ale porównałeś, tak jakby kajzerka i razowiec to było to samo....bo upieczone w tej samej piekarni No tak daleko nie poszedłem aby smakować czy to kajzerka czy razowiec ale z porównań organoleptycznych wszystkie sa jednakowe .
robert_76_pl Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 troche nie rozumiem Ja za nią dałem 30zł za 300m licząc ( 300 x 4 =1200m) 4x30zł =120zł a Daiwa Infinity Duo Carp Line którą polecacie kosztuje 52zł za 1200m. Czyli cenowo Sufix jest dwa razy droższa. Wiem że cena i jakość nie zawsze idą w parze ale aż tak. Ps Żyłka jest nówka wiem bo kupiłem od kumpla z którym jeżdze na rybki a jemu wyskoczyły niespodziewane wydatki.
maniek Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Ja za nią dałem 30zł za 300mTo sporo przepłaciłeś ,nawet w jednym z droższych sklepie wysyłkowym koszt to ok 24pln. Wiem że cena i jakość nie zawsze idą w parze ale aż tak. To troszkę nie tak ,cena jest w dużym stopniu uzależniona ile dystrybutor zamówi metrów ,a tak naprawdę to nie w metrach sie zamawia a w tonach ,jeśli Sufix zamówi jeden kontener a Daiwa 100 kontenerów to jak myślisz jaka będzie cena wyjściowa dla wedkarza.?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.