Skocz do zawartości
Dragon

Ryby na lodzie.

AnteoZamboni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam miałem zapytać już wcześniej, strasznie zaciekawiło mnie pewne zjawisko, w ubiegłą niedziele byłem na spacerku z pieskiem na jednym z pobliskich stawików, wędkowało tam dwóch gości rzecz jasna na lodzie, więc przystanąłem i poobserwowałem ich zachowanie co mnie zaskoczyło... Otóż każda złowiona ryba, czy to 10cm okoń czy mały leszczyk, krąpik lądowały na lodzie gdzie po prostu zamarzały. Nigdy nie łowiłem rybek spod lodu dlatego zastanawia mnie dlaczego wędkarze tak małych ryb nie wypuszcza z powrotem do wody, przecież przerębel jest tej samej średnicy przed i po złowieniu rybki ;> Czy może jest jakis przepis w RAPR o którym nei wiem a który zakazuje wypuszczania złowionych ryb ? Przeglądałem tez filmiki na YT niektóre przedstawiały okonie w ogromnej liczbie nie przekraczające 20cm martwe inne zaś leszcze ok 35cm około 10 sztuk. Proszę o sprostowanie :)

Pozdrawiam AnteoZamboni

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

a co tu prostować? KŁUSOLE I SZUBRAWCY!!!

ps. poza tym od tego roku wszedł przepis że złowione ryby z pod lodu przechowuje się w wiadrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.