stanley Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Witam.Prosze o pomoc w wyborze kija.Szczególnie interesuja mnie opinie ludzi którzy uzytkują Techniuma cw.5-20.Chciałem zapytac jak on daje rade: 1 -Czy da rade zucac 15ma gr.? 2-Czy" pociągnie" cometa 3ke w rzece pod niwielki prad? 3-Czy "pociągnie" w rzece 7mio cm.boblera o sredniej pracy? Chce zeby dobrze się ładował od 5 gr. i od biedy dalo się połowic 3gr.przynętą. Jeśli nie da rady z 3ką i 7cm. wobkiem to będę musiał zainteresować sie Techniumem 7-21gr. 3- No właśnie- jak te kije mają sie do siebie wzgl.mocy,szybkości i ugiuęcia? Czy Tech.7-21 też się ugina semiparabolicznie do 2/3 ??WAZNE.Tylko semiparabol mnie interesuje.
radek66 Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Jeśli łowisz na rzece to moim zdaniem ten 7-21 g będzie bardziej uniwersalny gdzieś na forum czytałem, że czym bardziej nowsze modele Shimano tym mają akcję bardziej szczytową przechodzącą w semiparabol (??)
stanley Napisano 4 Marca 2011 Autor Napisano 4 Marca 2011 Dzięki za odp.Z braku odpowiedzi kupiłem Juz Team Dragona 7/21,med-fast,bo się trafił używany.[/fade]
radek66 Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Bardzo dobry wybór kolega ma dwa spiningi z tej serii i jest bardzo z nich zadowolony jakieś dwa tygodnie temu na aukcji internetowej kupiłem Shimano Beast Master AX300L 3-15 g wyrzut długość 3m z ,,mocnym,, postanowieniem łowienia kleni i jazi, wiosną sprawdzę jak się sprawdza na rzece, jeśli będzie tak dobry jak wygląda to chyba trafiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.