Szaplod Napisano 31 Marca 2021 Share Napisano 31 Marca 2021 Witam wszystkich Szukam porady bardziej doświadczonych użytkowników na temat wyboru zestawu gruntowego. Zamierzam łowić nad jeziorem (Ryby głównie: karpie/liny/leszcze 1/2kg) Wypatrzyłem wędkę Jaxona 3,6m / 60-120g (https://allegro.pl/oferta/wedka-jaxon-intensa-gtx-feeder-3-60-60-120g-9505773461). Czy mógłby ktoś doradzić jakiś dobry kołowrotek do niej ? (budżet do 200zł) / ewentualną zmianę wędziska Czy wędka będzie odpowiednia do łowienia na jeziorze ? Bardzo dziękuję za każdą udzieloną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 31 Marca 2021 Share Napisano 31 Marca 2021 Na wodę stojącą powinno wystarczyć 90g. Mogę polecić Robinson Stinger Feeder 390cm do 90g. Kije na które bez najmniejszego problemu wyholujesz ryby po 4-5 kg a pokazują delikatne brania.. Jeśli rzeka możesz wziąć też do 110g 390cm Robinson Stinger Do tego kołowrotek np Robinson Acustik Feeder 406. Zaczyna sie 4 sezon odkąd go mam. Niezawodny i jako dodatek ma wbudowany sygnalizator brań który czasem sie przydaje. Acustik Feeder 406 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaplod Napisano 31 Marca 2021 Autor Share Napisano 31 Marca 2021 Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi