Transformator Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Zaciekawiło mnie kilka rodzajów przynęt do łowienia metodą jigging / vertical jigging z łodzi w Adriatyku. Nie wiem czy w Polsce w ogóle występują. Mam nieduże doświadczenie (spinning z gruntu w Skandynawii kilka razy), więc mogę nie znać niektórych pojęć. Pierwszy rodzaj przynęty to "madai". Składa się z okrągłego ciężarka, najczęściej z oczami, do którego luźno są przymocowane dwa haczyki (podkreślam, że luźno; zdecydowanie nie jest to typowa główka jigowa), a oprócz tego "spódnica" (takie gumowe farfocle) i ewentualnie kilka "krawatów" (grubszych gumowych farfocli). Wygląda tak: Czy widzieliście coś takiego w polskich sklepach (mogą być internetowe)? Jak to nazwać po polsku? Czy to jest "kogut"? Cytuj
zajac222 Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 To jest kogut Trochę podobne do przynęt sumowych , ale to jeszcze nie to Ala ośmiorniczka Jednym słowem trzeba dalej szukać 1 Cytuj
macieksadurski Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Kabura jig. W Polsce znajdziesz, ale drogo. Lepsze ceny w Ali. Kupiłem zarówno kabury jak i inchiku jig. Jakość bdb. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi