Blondone Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Witam szanowne grono. Chciałbym zakupić wędkę spiningowa a że jestem niedoświadczony. Ma ty być lekka wędka uniwersalna o długości w przedziale 180 - 220. Budżet to 300 - 400 zł. Chciałbym coś uniwersalnego tak by połapać okonie, klenie czy jakieś szczupaki. Proszę o pomoc. Kołowrotek jaki kupiłem to Tsurinoya jaguar t rozmiarze 2000,taki został mi polecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 To trochę nie idzie w parze. Jeszcze okoń, kleń, no to by cosik dopasował ale szczupły? Szczupak potrzebuje coś mocniejszego, powiedzmy coś pod 30 gram, 35 - 40 ale okoń już nie idzie w parze z tą gramaturą. Nie mówię że nie złowisz okonia na ten knybel ale okoń potrzebuję już delikatniejszego zestawu. Ja stosuje kijek do 17tu gr i miałem szczupłe około 70cm i powiem że to nie było fajne i dla mnie i dla ryby. Tak że szukaj moim skromnym zdaniem dwóch kijaszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi