Wędkarz20000 Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 witam chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych wędkarzy jak łowią szczupaki znalazłem ostatnio nie za duży stawek dosyć głęboki i słyszałem że są tam szczupaki mniej więcej 40 cm. postanowiłem połowić tam i tak z 4 dni na to poświęciłem, całe pudło przeleciałem wszystkie kolory gumek każdą główkę sprawdziłem od 3g-8g, obrotówki też twistery, i nic ani jednego puknięcia nic a szczupaki tam są bo właściciel stawu zapewnił mnie że są tam. miałem analogiczną sytuacje na innym większym stawie radziłem się tamtejszych wędkarzy co wybrać na szczupaki i tak samo nic mi nie pomogło. proszę o jakąś rade może jakiś inny styl prowadzenia lub coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarz20000 Napisano 2 Listopada 2022 Autor Share Napisano 2 Listopada 2022 warto też dodać że w obu zbiornikach są okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Przyczyn może być wiele, zaczynając od obecnej wyjątkowo ciepłej pogody, która nie motywuje drapieżników do żerowania. Próbuj o różnych porach dnia, w różnych warstwach wody- przy dnie, w pół wody, bliżej powierzchni, z opadu. Spróbuj też na wahadlówkę. To bardzo skuteczna i niedoceniana przynęta. Jak są w tej wodzie szczupaki, to prędzej czy później doczekasz się brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarz20000 Napisano 2 Listopada 2022 Autor Share Napisano 2 Listopada 2022 3 minuty temu, tomek1 napisał: Przyczyn może być wiele, zaczynając od obecnej wyjątkowo ciepłej pogody, która nie motywuje drapieżników do żerowania. Próbuj o różnych porach dnia, w różnych warstwach wody- przy dnie, w pół wody, bliżej powierzchni, z opadu. Spróbuj też na wahadlówkę. To bardzo skuteczna i niedoceniana przynęta. Jak są w tej wodzie szczupaki, to prędzej czy później doczekasz się brania. Dziękuje za odpowiedz na wahadałówke też próbowałem ale gdzieś swoją zawieruszyłem na pewno spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi