lopez11 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Cześć! Rok temu zacząłem zabawę z wędkowaniem i dziś sprzedałem swoje pierwsze kijki. Do tej pory łowiłem karpiówkami Jaxona z założonym zestawem na metode. Chce przeskoczyć na kijek level wyżej natomiast nie mam pojęcia który wybrać. Zastanawiam się nad Daiwa Blackwidow feeder oraz XT lub carp. Czy wędka feederowa będzie się nadawała przy zasiadkach na komercji? Trafiały się duże jesiotry i karpie po 18-20 kg. Czy tak "miękka" wędka nada się na tego rodzaju wędkowanie? oraz nocki z sygnalizatorami? Jeszcze się uczę, stąd moje pytanie. Może Wy coś polecicie? za wędkę chce wydać 600 zł +/- 50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Od biedy wyciągniesz tak duże ryby, ale będzie to męczarnia dla Ciebie i ryb. Do 10 kg jeszcze można w miarę sensownie łowić, ale jak masz łowisko z tak dużymi rybami, to lepsza będzie klasyczna karpiówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi