krznow Napisano Piątek o 16:28 Share Napisano Piątek o 16:28 Witam. Nurtuje mnie kwestia żywców sprzedawanych w sklepach wędkarskich np. karasi. Według regulaminu Żywiec powinien być złowiony w akwenie w którym będzie stosowany. A jak to wygląda w kwestii zakupy takich karasi i użyciu ich jako filet lub trupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano Piątek o 20:22 Share Napisano Piątek o 20:22 Nie znam regulaminów wszystkich okręgów ale na kilku których łowię jest zakaz używania trupków i filetów ryb spoza łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krznow Napisano Niedziela o 19:57 Autor Share Napisano Niedziela o 19:57 Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano Poniedziałek o 10:25 Share Napisano Poniedziałek o 10:25 Dla mnie to jeden z najgłupszych przepisów. Dlaczego? Wie to każdy, kto mieszka w pobliżu stawów hodowlanych. Nie mogę użyć karasia ze stawu hodowlanego, po czym jesienią staw zostaje spuszczony i te same karasie i inna drobna ryba fosami płynie do rzek i rzeką do jeziora, w którym nie mogę używać tych karasi. Nonsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi