krznow Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Witam. Nurtuje mnie kwestia żywców sprzedawanych w sklepach wędkarskich np. karasi. Według regulaminu Żywiec powinien być złowiony w akwenie w którym będzie stosowany. A jak to wygląda w kwestii zakupy takich karasi i użyciu ich jako filet lub trupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Nie znam regulaminów wszystkich okręgów ale na kilku których łowię jest zakaz używania trupków i filetów ryb spoza łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krznow Napisano 10 Listopada Autor Share Napisano 10 Listopada Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Dla mnie to jeden z najgłupszych przepisów. Dlaczego? Wie to każdy, kto mieszka w pobliżu stawów hodowlanych. Nie mogę użyć karasia ze stawu hodowlanego, po czym jesienią staw zostaje spuszczony i te same karasie i inna drobna ryba fosami płynie do rzek i rzeką do jeziora, w którym nie mogę używać tych karasi. Nonsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi