KropekG Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Dzięki spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Esioslaw to Ty wydeptujesz te ścieżki w Waganowicach powyżej straży?. Dwa tygodnie temu jak byłem w tamtych stronach dziwiłem się kto przedzierał się przez te chaszcze przede mną . Ostatnio tam na zero, dziś lub jutro spróbuję poniżej straży w stronę Czech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Witam, haha nie Waganowicach dawno nie było mnie, w Niegardowie wydeptałem i przegrodziłem było ciężko:) Szrenia jest brudna straszna kawa płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Esioslaw dzieki za info, podaruję sobie zatem Szrenię i uderzę na Rudawę, ciekawe jaka tam będzie woda. Dziś za to Dłubnia do łowienia, choć niestety nie znalazłem ani grama czasu. W Niegardowie byłem raz, przed mostem i na zero. Woda jakaś taka nizinna mi się wydawała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Wie ktoś jaka Szrenia dzisiaj? Wczoraj (w sobotę) mocna kawa z mlekiem i wedkowanie sobie podarowałem. Pojechałem na Dłubnie, gdzie woda chociąz lepsza to czepiało się samo przedszkole, największy 24 cm :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Na zakończenie sezonu pstrągowego wybrałem Szrenię. Na Dłubni, do której mam bliżej i którą częściej odwiedzam miałem ostatnio same pstrągowe przedszkole. Woda w Szreni mocno podniesiona i trącona, ale nadawała się do łowienia. O dziwo ostatni dzień sezonu obfitował w rybki i to nawet miarowe, co na Szreni ostatnio zdarzało mi się rzadko. W sumie przez 3 godziny łowienia 6 kropków na brzegu, największe 33, 31 i 29. Zakończenie sezonu zatem nawet zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Ryją również w Szreniawie. A kto bagatemu zabroni? http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3672352,nikt-nie-przejdzie-po-dnie-rzeki,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Ale to dobrze......głębsza woda to i ryba bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 znalazłem dziś nad Szreniawą w miejscowości Januszowice okulary korekcyjne w czarnym wsuwanym futerale z napisem "vision express | super optyk". właściciel niech się zgłosi na priv lub email: lican904@gmail.com wygląd: prostokątne szkła, ciemno-grafitowe metalizowane oprawki, czarne tworzywo na zausznikach (czy jak to się zwie..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Witam:)Dawno mnie Tu nie było Wrzucę Kilka Kropków Tego sezonu:) 35cm:) 38cm 41cm 40cm 40cm Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 UUu Esioslaw, pocisnąłęś, gratki. To jakoś z ostatnich tygodni czy wcześniejsze?? Na zawodach z 8 marca na 16 chłopa jeden potok 34 cm... a tu takie kabanki :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Z lutego:) i z tamtego tygodnia Tak wiem o tych zawodach hehe:) W tym okresie Ryba nie brała, sam byłem bez brań od początku marca kropki wolały żaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Gumowe żaby i woblerkowe też im nie pasowały... ale dobrze że się ruszyły w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Polecam koguty jeśli ktoś ma do nich cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Dzięki, wiem i też stosuje akurat na Szreni dość dobrze się sprawdzają wada taka iż sporo zostaje w wodzie Szkoda że do Szreni mam sporo dalej niż nad Dłubnię a czasu ciągle za mało... Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Panowie uganiał się ktoś za pstrągiem poniżej Proszowic? Jak tam w ogóle wygląda rzeka? Też taka dzika jak wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Tak, Tam się zaczyna dopiero dzika rzeka i głębsza a nawet w niektórych miejscach doły ponad 3 m można tak powiedzieć Mi w niektórych miejscach było ciężko się przedzierać o tej porze roku jak nie ma jeszcze takich krzaków, Ryba też jest tylko trzeba szukać, Nie byłem jeszcze w tym roku tam, woda zaczyna się tam nizinna i można spotkać się z inna rybą Szczupłym, okoniem, jak również białą Rybą Jaziem Wszystko zależy jak daleko poniżej Proszowic, Swego czasu Za pstrągiem tam się chodziło, Presja wędkarska jest prawie zerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Aż się wybiorę w sobotę jeśli nie będzie lało oczywiście... Myślałem o okolicach Bobina ,Majkowic ... Esioslaw łowiłeś tam może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Kiedyś to Szreniawa Pławowice to było eldorado:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Możesz próbować Ja tam łowiłem Pstrągi też tam są zwłaszcza poniżej zapór w Pławowicach woda dzika i szybszym nurtem się zaczyna Sam bym spróbował te rejony odwiedzić Jak Tam się wybierzesz to napisz Jak sytuacja wygląda:) Ciekaw jestem, byłem tam rok temu ale bez brań a łowią tam duże pstrągi na rosówkę, tam są często wędkarze na rozlewisku ale to tylko grunt i spławik:) Dawnej można powiedzieć, że cała rzeka była Eldorado hehe:) Pławowicach nadal jest dużo okonia, biała ryba też się trafi:) Pstrągi też tam są tylko nikt się za nimi tam nie ugania Sam widziałem w październiku Jak w Pławowiach Pstrągi ida do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Co do okoni to masz racje, opanowały tam szreniawe:). Ja w Pławowicach spędziłem młode swoje lata. Znałem dobrze tam tą rzeke i mniejszą struge która wpływała do szreniawy:). Pamietam sytuacje dawno, dawno temu jak na tym rozlewisku zjechali sie wędkarze z najnowszym wtedy sprzetem, a my z kolegą przyszlismy z bambusem i na błystkę wyciągnelismy ładnego szczupaka z tego szybkiego nurtu rozlewiska. Wszystkim szczeka opadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 W sobotę mam trochę ograniczony czas (kawalerski szwagra) i muszę zdążyć do 12... ale Esioslaw następnym razem daj znać to chętnie wyskoczę z Tobą na kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Esiosław, a znasz może przyujsciowy odcinek Szreniawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Hehe Pławowicach zawsze była duża presja:) Miejmy nadzieje że sytuacja będzie taka jak kiedyś z rybostanem Szczupły się trafi ale nie tak bogato jak kiedyś. Kulawazmija oczywiście możemy się zgadać i wybrać bluzer przy samym ujściu nie byłem Ale w okolicach tak tuż przez Koszycami:) Woda jest tam spokojna:) Można się nastawiać na biała rybę oraz szukać okonia lub Szczupłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Nie ma problemu napisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi