slepowron Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 smutne to rzeczywiście bo jeszcze z 10 lat temu jeśli tylko znało się rzekę nie było praktycznie szans na powrót z ryb bez kontaktów z nimi; teraz jest dokładnie odwrotnie -szansa na sensowną rybę 40+ jest prawie żadna, na 30+ niewiele większa; moim zdaniem albo radykalna zmiana podejścia od Szreniawy jako rzeki pstrągowej, albo prosta droga do zrobienia z niej nizinnej rzeki z białorybem + drapieżnikami szczupak/okoń (do czego, moim zdaniem, ma predyspozycje); swoją drogą w tamtym sezonie na górskim odcinku dwa szczupaki 60+, pstrąga 45+ brak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepowron Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 próbował ktoś łowić na ujściu Szreniawy do Wisły?jest sens się tam wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Mam ochotę tam się wybrać, nie jest latwo się tam dostać dziko a druga kwestia nie jest atrakcyjnie bo płytko , byłem w tamtym roku na wiśle przy ujściu szreniawy bardzo ciekawe miejsce jeśli chodzi o Wisłę. Odnośnie Szreniawy i baiłorybu na odcinku górskim oczywiście zdarzają się Szczupaki dawniej często się trafiły szczupce do 60 + ale to tylko Proszowice i ciut wyżej nie zapominając o jaziach jakie się trafiały to już na całej długości do Słomnik częste przypadki były także klenie i karasie ale to grube lata temu. Niestety operaty wodne nie pozwalają zarybiać biała Ryba na górskiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepowron Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 ma ktoś potwierdzone informacje za luty i marzec o chociaż paru kropkach wymiarowych złowionych?ja pierwsze dwa miesiące sezonu taka mizeria jak jeszcze nigdy dotąd; Dłubnia jedynie trochę ratuje + Ścieklec bo Szreniawa w tym roku mnie przeraża; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi