Tonyformia Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Witam, Czy ma ktos moze pomysl (najlepiej sprawdzony) jak dociazyc sztuczne przynety? Glownie woblery? Boczny trok oraz tasma olowiana na kotwicy nie jest dla mnie dostepna w tym momencie. Boczny trok poniewaz dno to skaly i co rzut ciezarek utknie w szczelinach, tasmy olowianej niemoge nigdzie znalezc. Glownie chodzi mi o dociazenie aby dalej mozna bylo wykonac dluzsze rzuty. Nie zalezy mi na zciagnieciu przynety do samego dnia. Czy taki ciezarek przed woblerem (1-2 metry przed) bylby dobrym rozwiazaniem do woblerow 10-13g? Ciezarki 10-20gramowe. Czy taki ciezarek bardzo zmieni prace woblera? ciezarki lub ciezarki2 Myslalem o polaczeniu: zylka->ciezarek->zylka->stalka->wobler jednak w tym przypadku sa to 3 wezly ktore oslabia zestaw. A moze: zylka->ciezarek->stalka okolo 1m->wobler. ale czy 1m stalki nie bedzie mial wplywu na zachowanie przynety? Lowie, a raczej zamiezam lowic w morzu srodziemnym z brzegu, a doswiadczenie mam zerowe w tym przypadku. Wedka c.w 20-50g. Z gory dziekuje. P.s umiem uzywac opcji szukaj i przeszukalem cale forum oraz inne fora i wszedzie polecany jest boczny trok...ok zgodze sie ze to fajna sprawa ale co jak niemozna tego urzywac?
Tonyformia Napisano 14 Marca 2011 Autor Napisano 14 Marca 2011 Na tym filmiku od okolo 0:45 zauwazylem ze maja na lince takie ciezarki potem znowu ciezarek, nastepnie cos zielonego (drugi wobler? moze tez byc obciazenie bo widzialem w takim kolorze) no i potem kilka metrow linki no i wobler na koncu. Na filmiku lowia na 100% z trollingu. Oraz glebokosc w miejscach jak tamto wacha sie od 20 do okolo 100 metrow. Moze ktokolwiek praktykowal podobne rozwiazanie z klasycznym spiningiem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.