Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zastosowanie D-rig

pawelw

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

D'rig w sumie został wymyślony z myślą o pływakach ale można tak też zaprezentować kulke tonącą czy bałwanka. Pytasz w jakich cytuacjach? W takich kiedy np. ryba żeruje a Ty nie masz odjazdów i kombinujesz z kulkami i przyponami. Przypon sam w sobie jest ciekawy bo kulka porusza sie wzdłuż trzonka po ściśle określonym torze jakim jest sztywna pętla. Praktycznie zawsze kiedy łapie pierwszy raz na danej wodzie i stawiam oba zestawy stosunkowo blisko siebie to jeden jest na klasycznym węźle bez węzła a drugi to właśnie D'rig i jak dno tego nie wymaga to nie stosuje raczej pop'upów bo jakoś ich nie lubię. Używam ich często ale zazwyczaj max 14mm do podwieszenia większych kulek tonących, czyli do postawienia bałwanka.

Napisano
Czy zestaw D-rig stosuje się tylko do pop-upow? Czy można go stosować do kulek tonacych?

Można i tak i tak.

Ale do D-rig ogólnie stosuje się pływaki :wink:

• 5 months later...
Napisano

Witam.

Zrobiłem sobie próbnie przypon d-rig z tego co miałem.

Dobrze to zrobiłem, czy wogule się nie nadaje.

dsc09357m.jpg

dsc09358w.jpg

Tą rurkę jeszcze muszę potrzymać nad parą by się skurczyła bardziej.

Sorka za jakość ale słoik odbijał :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.