SQra Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Była trójka i ósemka kolej na dychę Plan wykonany w 140% 3 weekendy bez brania i w końcu wczorajszej nocy dzika woda odwdzięcza się nam ładnym karpiem: Odjazd o 3 w nocy z płycizny pod drugim brzegiem na Squida z Dynamita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 SQra, gratulcje Piękny misiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 SQra gratulacje.Zdaje się,że się minęliśmy nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 shaman1111,SQra Gradki Ja właśnie zmykam na nockę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 SQra, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 SQra, i se wykrakales gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 SQra, i se wykrakales gratki Dzięki chłopaki. Teraz poproszę +15 następnie 2 z przodu i plan na ten rok wykonany A tak w ramach ciekawostki; kolega miał go na macie 20 września 2009 i wtedy ważył 14.700. Ale to była jesień więc... Myślę że kulki rozrzucone w koło mojego zestawu były jego pierwszym konkretniejszym posiłkiem w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 SQra, piękny; gratulacje! Ja mam ciągle sporo na głowie ale może w tym tygodniu uda się usiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Nocka zaliczona,ale bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 slowik, i byles na tej wodzie co ostatnio? to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Miro1956, Nie,nie. Byłem na najtrudniejszej wodzie jaką tylko znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOYERS Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Squra gratulacje powiedz mi ósemeczke na krobielowicach wytargałeś a tą 14stke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 powiedz mi ósemeczke na krobielowicach wytargałeś a tą 14stke? A tą czternastke że tak powiem gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOYERS Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Sqra spoko, poprostu ładna okolica dookoła Ciebie na tym zdjęciu, oraz czysta ciekawość gdzie jeszcze w okolicach WRo są takie zbiorniki, ja preferuje wody w okolicy Sobótki;-) PS piękny kolorek kapria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 ja preferuje wody w okolicy Sobótki;-) A czy masz jakieś zdanie na temat Sieniawki i karpiowania tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 faflik, tutaj troche bylo na ten temat http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3459&highlight=sieniawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Na prośbę Tomka dodaję trochę obszerniejszą relacje z ubiegłej, szczęśliwej zasiadki. To była kolejna 24 godzinna zasiadka w tym sezonie. Woda na której siedliśmy jest dzika i pod kątem dużych karpi nie należy do najłatwiejszych co potwierdzają trzy poprzednie zasiadki bez kontaktu z rybą. Nad wodą jesteśmy chwile przed 12:00. Rozbijamy obóz, montujemy zestawy i obserwujemy wodę. Tak jak poprzednim razem ani śladu dużych ryb, żadnych spławów, kompletnie nic... Plan co do nęcenia i umieszczenia zestawów był taki jak zawsze w tym miejscu - 2 zestawy na płyciznę pod drugi brzeg w okolice zatopionego drzewa, jeden zestaw pod wyspę i jeden na otwartą wodę na głębokości ok 1,6m. Nęciliśmy punktowo po kilka garści kulek na zestaw i trochę grubego pelletu dookoła. Zestawy poszły do wody koło 14:00 i z naszej strony to wszystko, czas na karpie. Niestety do wieczora tak jak na poprzednich zasiadkach nic się nie działo; żadnych brań, zero oznak żerowania dużej ryby. Koło 24 kończymy butelkę, dojadamy kiełbaskę i idziemy spać... Po trzech godzinach budzi nas dźwięk na który czekaliśmy od 3 tygodni - jeeeedzie! Patrze na centralkę - czerwona, zestaw spod drugiego brzegu więc trzeba się spieszyć bo z lewej ma drzewo a z prawej wyspa. Biorę kija, kolega świeci na żyłkę i jest to czego się obawialiśmy - ryba była już za wyspą. Na nasze szczęście nie na tyle daleko że udało się nam się ją przeciągnąć przez trzciny porastające brzeg wysepki. Chwilę później ryba jest już na macie. Szybkie ważenie i karp ląduje w worku. Rano kolejne ważenie i kilka fotek: Chwilę później zdrowa i zadowolona ryba wraca do wody Była to jedyna ryba tej zasiadki ale dała dużo szczęści tym bardziej że złapana na dzikiej wodzie. Jak się później okazało tego samego karpia miał już na macie mój kolega z teamu we wrześniu 2009. Dla mnie to wystarczające podziękowanie za stosowanie zasady Catch&Release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek1976 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Wspaniałe te Wasze karpiki , mój to dzidziuś w porównaniu z waszymi ale dał się skusić ... Przynęta była kulka popup o smaku krab 16 mm . Z racji że byłem sam a ryb nie zabieram karp niestety musiał chwilkę pocierpieć bowiem padła bateria w aparacie i awaryjnie została doładowana w miejscu gdzie było zdecydowanie cieplej . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Za bączka graty Ale jak już łapiesz świadomie karpie i je wypuszczasz to kup albo zrób sobie matę do odhaczania bo szkoda tych miśków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Wczoraj trochę klopsów do 7kg i dwie piękne rybki i życiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 shaman1111 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 shaman1111, Gratulacje U mnie kolejna nocka bez karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 W końcu udało mi sie popływać z echem po pobliskiej gliniance. Woda trudna bo głęboka, do niedawna bez opieki i bardzo zaniedbana, ciężko było znaleźć miejsca poniżej 3m i z twardym dnem. 90% trzcinowisk i okolic brzegu to miękkie dno z głębokością 3.5 - 5m a środkiem 7-10m. Z trudem wytypowałem 4 miejsca gdzie można sprobować nęcić i postawić zestawy. Jako że majowka na innej wodzie nam nie wypaliła postanowiłem siąść tam wczoraj na noc bez wcześniejszego nęcenia. Zabrałem ojca, wywiozłem 4 zestawy w wytypowane miejsca, zasypałem ziarnem, pelletem i kulkami i opłaciło się. O 3 w nocy dziki odjazd i wyciągamy mega walecznego pełnołuskiego karpia. Na zdjęciu ojciec. Ryby nie ważyliśmy ale myślę że miał koło 8kg. Satysfakcja jest bo to pierwsza zasiadka nad tą wodą, woda trudna, miśki dzikie i prawdopodobnie nigdy wcześniej nie widziały kulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 SQra piekny prosiak ,naprawde piekny gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 SQra, Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi