virus Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Czy ktoś łowił może na tym zbiorniku po zejściu lodu? Kiedyś były tam piękne rybki, jak sprawa wygląda aktualnie jest szansa na spotkanie z większą rybką? Cytuj
Gobio Gobio Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Zarybili Jaziem jest go sporo ale raczej maluchy , podobno można trafić ładnego, zasiedziałego pstrąga ze starych zarybień. Cytuj
virus Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 Podejrzewam że większość tych pstrągów powyżej 40 cm co padła na Dłubni chowała się właśnie na zbiorniku.Złowienie tam takiego zawszę było trudne, może ten rok będzie lepszy Cytuj
gregorxix Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Na ZZ zawsze trafiały się duże pstrągi i niekoniecznie z planowych zarybień, spływają przecież z Dłubni. Pod koniec marca złowiłem dwa w okolicach gdzie rzeka wpada do prawego zbiornika. Ładnie wysrebrzone maluchy. Trafiają się też ładne jazie, ale na spinning trudno je dostać. A na Dłubni duże pstrągi trafiają się też poniżej zalewu, niestety ten odcinek nie jest nimi zarybiany - sklasyfikowany jest jako woda nizinna, a szkoda. Rzeka zachowuje górski charakter, jest żyzna no i sporo drobnicy. Parę lat tam miałem tam sztukę >50 cm. Tyle że pstrąga tam niewiele, łatwiej trafić jazia który spłynął z zalewu. Cytuj
DarekR Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam. Na razie łowię leszcze ale już niedługo zamierzam spróbować zapolować na drapieżniki. Cytuj
Lisu Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Łowił ktoś tam ostatnio? Opłaca się jechać ze spławikiem? Cytuj
andrzej_krk Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Zesławice są martwe. Odpuść sobie ten temat. Cytuj
DarekR Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Niestety muszę się zgodzić z andrzej_krk. choć słyszałem o kilku złowionych szczupakach w ostatnim czasie. Cytuj
virus Napisano 5 Września 2011 Autor Napisano 5 Września 2011 Witam W tamtym tygodniu odwiedziłem Zesławice ze spławiczkiem wynik kiepski kilka leszczyków ok 25 cm . Cytuj
andrzej_krk Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Zesławice mam rzut beretem od domu. Kilka lat temu były tam szczupaki, czasem trafił się sandacz, no i z białej ryby trochę było karasia, płocie ładne, piękne liny, czasem karpik. Na zalewie od strony zapory były ładne potoki, parę lat temu wpuścili jazie. Obecnie mimo bliskiej odległości nie nastawiałbym się tam na zasiadkę. W tym roku byłem chyba 2 razy i totalna pustynia. Pomimo kiepskiej formy rybostanu, widzę tłumy ludzi przesiadujących na Zesławicach, bo dojazd jest super i mimo wszystko miło nad wodą posiedzieć. Z tego co pamiętam, to tam zawsze zarybienia były marne, a dużo ludzi brało wszystko co na hak się złapało. Cytuj
loolekk Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Ja nad Zesłąwicami spędziłem dzieciństwo, pamiętam jeszcze jakieś 10 lat temu można było połapać piękne Karasie, karpie czy Liny. Zapamiętałem tez pewien incydent na zesławicach tym razem ok 8lat temu, na wiosne rolnik z pobliskiego pola nawoził ziemie, po czym spadł deszcz i cały nawóz trafił do wody, naliczyliśmy wtedy ok 90 śniętych Sandaczy z czego większość była miarowa(byłu sztuki przeszło metrowe) i piekne okonie Garbusy. Po tym incydencie zesławice z roku na rok były tylko gorsze. całekim niedawano max 4 lata chodziliśmy w jedno miejsce dzień w dzień nęciliśmy swoje miejsca, i trafił sie w przeciagu 1 miesiąca jeden ładny lin, tak poza tym marniutko. Z Zesłąwic jednak pozostały mi tylko miłe wspomnienia, jeśli PZW nic nie zrobi z tym urokliwym miejscem to pozostanie on zbiornikiem z drobnicą na zawsze. Nie wspominam już o mięsiażach wrzucających co popadnie do siatki i siedzących od rana do wieczora na swoich miejscach. Cytuj
Bluzer Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Ma moze ktos jakieś doświadczenia z jaziem na spining na Dłubni w okolicach wlotu/wylotu do Zesławic? Cytuj
Gobio Gobio Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 ja miałem lecz nie osobiście a był to osobnik nieletni więc myślę że nie powinno się o tym opowiadać na forum podobno sporo jaśka tam jest , jeśli chodzi o Jazia jestem wierny Wiśle i z premedytacją nigdy w Zeslawicach za nim nie chodziłem . Cytuj
Bluzer Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Gobio,a jakie efekty masz na Wisle? Mnie się klenie wieszały,ale jaź nie czesto gosci na końcu zestawu Cytuj
Gobio Gobio Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 w tamtym sezonie w lecie było ok sporo ich połowiłem bo był czas na wędkowanie , teraz na wiosne pewnie trudniej je zlokalizować i częściej migrują ale jest kilka pewnych miejscówek...priv Cytuj
gregorxix Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Cytat Ma moze ktos jakieś doświadczenia z jaziem na spining na Dłubni w okolicach wlotu/wylotu do Zesławic? Kilka lat temu w okolicach wlewu do zalewu trafiłem 40taka. Więcej jazi (30-40 cm) złowiłem poniżej zalewu (do jazu na Bieńczycach). Potem Dłubnią parokrotnie zeszła duża woda i tak jakby rybki wypłukało. Ostatnie dwa sezony były słabe na tym odcinku. Cytuj
bassfun Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Zesławice to głównie leszcze. Patelnie jak wszyscy na nie tutaj mówią. Ale z innymi rybami to kiepsko. Poza tym bardzo niebezpieczny teren, pełno młodych gniewnych w dresach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi