Zbynek Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak jak w temacie interesuje mnie głównie jezioro Ciechomickie, ale również pobliskie jez. górskie, łąckie małe , łąckie duże, Zdworskie Gdzie i co ewentualnie można tam połowić na co, jakie głębokości itd Jeśli ktoś coś wie łowił tam to będę wdzięczny za ewentualne wskazówki . Cytuj
Zbynek Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 Naprawdę nikt tak nie łowi ? Nic nie wiecie ? Cytuj
robcio Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Jak wędkarsko wygląda dostępność brzegów nad j. Ciechomickim? Bo łodzi chyba tam nie da się wypożyczyć... Cytuj
guslik Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 podejrzewam ze po osatnich deszczach moze byc spora czesc brzegu zalana Cytuj
Shagrath Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Jezioro Gorskie (popularna Grabina) kiedys obfitowalo w amury, potem zapuszczono jeszcze tolpyge. Kiedys tez PZW zarybilo to jezioro szczupakiem (ok.3000 sztuk dlugosci 20-25cm) Jezeli wybieramy sie tam na polow to ryba bardziej trzyma sie strony jeziora, ktora jest przeciwlegla do drogi Plock - Lack (zaraz przy drodze jest kapielisko, potem sa 3 osrodki i znow kapielisko), glownie z powodu faktu, ze jest tam spokojniej. Ciechomickie to dla mnie przede wszystkim wegorz. Co prawda nie bylem tam wedkarsko przez jakies 3-4 lata, ale PZW bardzo dbalo o ten gatunek w tymze jeziorze, mialo tam tez swoj osrodek (ktory pozniej przejeli..... emeryci). Wlasnie tam mozna bylo wynajac lodke w sezonie za calkiem sensowne pieniadze. Wegorze tamtejsze dorastaly do 3kg (widzialem takie zlowione okazy) i swego czasu kazdego roku w maju i czerwcu spedzalem tam kilka "nocek" w pogoni za "sliskim". W jeziorze jest rowniez ladny leszcz, karp i bardzo sensowny szczupak. Podejrzewam, ze przy pierwszej okazji wlasnie tam skieruje swoje wedkarskie kroki, bo uwazam je za najlepsze jezioro w okolicy Plocka. Cytuj
Zbynek Napisano 19 Lutego 2012 Autor Napisano 19 Lutego 2012 Miałem przyjemność łowić w Ciechomickim ok tygodnia w maju i tydzień w sierpniu. W maju łowiłem od strony południowej (od pola) i same małe płotki i okonki, nic konkretniejszego. W sierpniu łowiłem od północy (od lasu) i też płotki jakiś okonek i leszczyki takie do 30 cm i też nic większego. Ale skoro są małe leszcze to pewnie i są duże. Próbowałem też zasadzić się na węgorza ale bez efektów. Ogólnie nie znam jeziora i może i to dlatego ale bywałem tam tylko okazjonalnie w odwiedziny u znajomych na działce. Może i w tym sezonie będzie okazja spróbować. Kolego Shagrath jeśli orientujesz się gdzie tam jakieś ciekawe miejscówki na jakąś rybę to może coś podpowiesz. A jeśli chodzi o lina ? Cytuj
Krzychu82. Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam serdecznie Czy posiada ktos wiedze na temat sandaczy w jeziorze Ciechomickim oraz Zdworskim a moze ktorys z kolegow probowal lowic te rybe na spinnig w tych jeziorach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi