Zbynek Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak jak w temacie interesuje mnie głównie jezioro Ciechomickie, ale również pobliskie jez. górskie, łąckie małe , łąckie duże, Zdworskie Gdzie i co ewentualnie można tam połowić na co, jakie głębokości itd Jeśli ktoś coś wie łowił tam to będę wdzięczny za ewentualne wskazówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Naprawdę nikt tak nie łowi ? Nic nie wiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jak wędkarsko wygląda dostępność brzegów nad j. Ciechomickim? Bo łodzi chyba tam nie da się wypożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 podejrzewam ze po osatnich deszczach moze byc spora czesc brzegu zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shagrath Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Jezioro Gorskie (popularna Grabina) kiedys obfitowalo w amury, potem zapuszczono jeszcze tolpyge. Kiedys tez PZW zarybilo to jezioro szczupakiem (ok.3000 sztuk dlugosci 20-25cm) Jezeli wybieramy sie tam na polow to ryba bardziej trzyma sie strony jeziora, ktora jest przeciwlegla do drogi Plock - Lack (zaraz przy drodze jest kapielisko, potem sa 3 osrodki i znow kapielisko), glownie z powodu faktu, ze jest tam spokojniej. Ciechomickie to dla mnie przede wszystkim wegorz. Co prawda nie bylem tam wedkarsko przez jakies 3-4 lata, ale PZW bardzo dbalo o ten gatunek w tymze jeziorze, mialo tam tez swoj osrodek (ktory pozniej przejeli..... emeryci). Wlasnie tam mozna bylo wynajac lodke w sezonie za calkiem sensowne pieniadze. Wegorze tamtejsze dorastaly do 3kg (widzialem takie zlowione okazy) i swego czasu kazdego roku w maju i czerwcu spedzalem tam kilka "nocek" w pogoni za "sliskim". W jeziorze jest rowniez ladny leszcz, karp i bardzo sensowny szczupak. Podejrzewam, ze przy pierwszej okazji wlasnie tam skieruje swoje wedkarskie kroki, bo uwazam je za najlepsze jezioro w okolicy Plocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Miałem przyjemność łowić w Ciechomickim ok tygodnia w maju i tydzień w sierpniu. W maju łowiłem od strony południowej (od pola) i same małe płotki i okonki, nic konkretniejszego. W sierpniu łowiłem od północy (od lasu) i też płotki jakiś okonek i leszczyki takie do 30 cm i też nic większego. Ale skoro są małe leszcze to pewnie i są duże. Próbowałem też zasadzić się na węgorza ale bez efektów. Ogólnie nie znam jeziora i może i to dlatego ale bywałem tam tylko okazjonalnie w odwiedziny u znajomych na działce. Może i w tym sezonie będzie okazja spróbować. Kolego Shagrath jeśli orientujesz się gdzie tam jakieś ciekawe miejscówki na jakąś rybę to może coś podpowiesz. A jeśli chodzi o lina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu82. Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam serdecznie Czy posiada ktos wiedze na temat sandaczy w jeziorze Ciechomickim oraz Zdworskim a moze ktorys z kolegow probowal lowic te rybe na spinnig w tych jeziorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi