Skocz do zawartości
Dragon

Konger Equs Tango 2,45m 1-10 VS Konger Equs Tango 2,7m 1-12

koyot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak w temacie

potrzebuje kija do woblerków 3cm, błystek 00-2,

interesuje mnie odległośc na jaką poślę przynętę i tu pytanie

czy ktoś macał te 2 kije niby 2,7m bardziej pasi do odległosci ale on jest 1-12gr i podobno sztywny ?

prosze o pomoc

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tango nie jest przeznaczone do woblerków i obrotówek. Obawiam się że może się wyłożyć pod 2ką.

• 2 weeks later...
Napisano

Podepnę się pod temat, bo i problem mam podobny. Z tym, że szukam kija na okonie.

Wiadomo - gumki na lekkich główkach (do 6g), koguciki (2-6g), czasami boczny trok.

I tutaj jest dylemat, bo pod uwagę biorę dwa kije, oba z Kongera.

- Konger Equs Tango 240/10

- Konger World Champion Tango 240/10

O WC Tango czytałem wiele dobrego, ponoć to wzorowa okoniówka.

I tutaj moje pytanie. Jakie są różnice pomiędzy Equsem a World Championem?

Czy Equs jest po prostu lepiej wyposażoną wersją tego WC czy to dwa zupełnie inne kije?

Jest to już pewien wydatek, który chciałbym dobrze przemyśleć i przedyskutować zamiast iść do sklepu i kupić to co droższe...

Napisano

Blank w Equsie ma więcej modułów, chyba lepsze przelotki, jest ładniejszy;)

Podobno obecne WC Tango to już nie to samo.

Napisano

Gdzieś, ktoś (czyli kolega na konkurencyjnym forum :D ) podejrzewa, że to już SiCi.

Ale i tak jest problem. Rozmawiałem z Kolegą, on polecił mi z tej serii model Rapier do 12g.

Tutaj zadał mi ćwieka, bo różnica w c.w. to tylko 2g, ale...

Gdybym był na głębszej wodzie i zdecydowałbym się założyć większego twisterka albo i ripperka na główce 8g to Tango już odpada... Generalnie nie wziąłem pod uwagę tych większych przynęt.

Napisano

Panie "pisaq" - Tago jest bardziej wypasione, SIC, oplot kewlarowy i uwaga od tego roku juz nie ma plastikowej rękojeści ! korek jest nawet na uchwycie kołowrotka :grin:

Napisano

Komplet Fuji Sic kosztuje tyle co Equs Tango, nie miejcie złudzeń.

Zapewne twardość odpowiada twardości sica Fuji, szkopuł tkwi w wypolerowaniu pierścienia,

lekkości i wytrzymałości ramek. Gdzieś czytałem słowa przedstawiciela Fuji że nie problem jest stworzyć pierścień sic i nie kosztuje to majątku, gorzej z jego wypolerowaniem.

Trzeba by obejrzeć pod lupą/mikroskopem pierścienie czy są gładkie, czy nie przypominają pumeksu a potem po sezonie to samo, czy nie ma zmian. ]

Najdroższe Palladiny mają Fuji Sic, tańsze Palladiny CX mają "tylko" przelotki Alconite.

Panie "pisaq" - Tago jest bardziej wypasione, SIC, oplot kewlarowy i uwaga od tego roku juz nie ma plastikowej rękojeści ! korek jest nawet na uchwycie kołowrotka :grin:

Korkowy uchwyt kołowrotka jest tańszy i mniej trwały od plastikowego uchwytu fuji, wygląda to tak żę insert jest plastikową tuleją, oklejona paroma mm mielonego korka. Oplot kewlarowy to taki bajer. Producenci blanków uznawanych za dobre czy też "topowe" przeważnie nie używają takich "cudów" techniki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.