Skocz do zawartości
Dragon

problem z kolowrotkiem

skybeny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam taki problem z kołowrotkiem, mianowicie jak kręce korbką to nie kręci mi sie szpula.

Co może byc przyczyna?

kołowrotrek to: Okuma CS-5000

pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Mam taki problem z kołowrotkiem, mianowicie jak kręce korbką to nie kręci mi sie szpula.
właśnie szpula podczas kręcenia korbką nie ma się krecić :lol: , stąd też nazwa tej grupy kołowrotki stałoszpulowe.

skybeny, czy to Twój pierwszy kołowrotek ?

pytam bo skoro szpula Ci się nie kręci to tym bardziej nie będziesz wiedział co to jest rotor i może być tak ,że wszystko jest OK (nic nie trzeba rozkręcać) .

Napisano

no masz, teraz dopiero zauwazyłem, że źle napisałem. jak kręce korbką to właśnie nie szpula mi sie nie kręci tylko nie kręci się ten rotor, szpula sie tutaj nigdy nie kręciła, sorry, moj błąd ;)

Napisano

już łapalem, ale juz wszystko jasne, rozkręciłem go, rozwalilo sie takie trybko, zębatka taka jakby, największa, ta co jest zaraz pod pokrywą/obudową

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.