Skocz do zawartości
tokarex pontony

Bat 4-5M JAXON WED.HARMONY TELE POLE vs MIKADO FISH HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

przymierzam sie do zakupu pierwszego bata

4-5m

JAXON WED.HARMONY TELE POLE

albo

MIKADO FISH HUNTER POLE

który będzie lepszym wyborem?

ewentualnie coś innego do 50zł

łowisko małe jezioro, staw, połów raczej drobnica

oraz jaką długość lepiej wybrać 4 czy 5m?

liczę na szybką odp;)

dzieki

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

5m na początek powinno być odpowiednie, ale to jest uzależnione od warunków na twoim łowisku. a co do tych wędek to moim zdaniem są ciężkie i nieporęczne. jak możesz to dozbieraj trochę i kup lepszy kij.

Napisano

chwilowo mam tylko taki wybor w tej kwocie

także liczę na pomoc która będzie lepsza

z czasem wymienie

zdecydowałem sie na 4m także licze na pomoc

PS: mikado jest z wtopioną przelotka?

Napisano

nalazlem jeszcze jakieś kongera baty ale z pustymi szczytówkami.... da sie wkleić w taka szczytówke przelotke na stałe??? albo jak to zrobić aby z tym nie bawić sie za każdym razem?

Napisano

najlepiej idz w takim razie do sklepu i rozłóż każdy kij i zobacz który lepiej ci leży w ręce. na szczytówkę naklejasz zaczep do żyłki np. stonfo.

Napisano

Teraz to już całkiem nie wiem...

Prosze o konkretną rade

1. Jaxon harmony pole 4m

2. Mikado Fish hunter pole 4m

3. KONGER PATROL POLE 400

5. KONGER CARBOSPIRAL POLE 400

6. KONGER CARBOMAXX POLE 400

jeśli przelotki wklejone są rzeczywiście takie badziewne mogę w ostateczności dokupić końcówkę z agrafka i krętlikiem...

liczę na konkretną porade który wybrać chciałbym zamówić jeszcze w tym tyg;)

pozdrawiam

• 1 year later...
Napisano

Słuchaj FISH HUNTER 4M POLE MIKADO jest niezła w tej cenie gdyż bardzo mało waży(215g)Tak więc ją polecam na łowienie blisko brzegu.

Gość AdamKaczor
Napisano

Koledzy a co sądzicie o jaxon inspirall spiral pole 7m o szczytowej akcji nada sie do łowienia płoci 80deko i krąpików?