Skocz do zawartości
Dragon

SHIMANO STRADIC C14 2500

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 2 months later...
Napisano

Jedyny minus Stradica CI4 to produkcja Made in Malesja.

Podobnie jak Rarenium.

Warto się zastanowić nad Twin Powerem CI4 - Made in Japan

4000 waży tylko 285gram :)

A można ustrzelić go za 1400zł na Allegro.

Gość Tench
Napisano

Czy flaczki w TP Ci4 są takie same jak w TP FC czyli jest to biomaster z dodatkowym łożyskiem? Jeśli tak to lepiej wydać 1400zł na TP JDM albo dorzucić pare stówek do Stelli...

Napisano
Jedyny minus Stradica CI4 to produkcja Made in Malesja.

Hm, na moim jest napisane "Made in Japan" :grin:

Dziwne.

Ja widziałem Stradic CI4 Made in Malasia

Miałem go nawet w rękach.

Napisano
Czy flaczki w TP Ci4 są takie same jak w TP FC czyli jest to biomaster z dodatkowym łożyskiem? Jeśli tak to lepiej wydać 1400zł na TP JDM albo dorzucić pare stówek do Stelli...

To jest zupełnie inny kołowrotek - inny korpus, inne przełożenie- a więc i bebeszki.

Od Stelli różni się tylko mniejszą ilością łożysk (dodanych w Stelli gdzie się tylko dało - zapomnieli dodać tylko łożysko, najlepiej dwa do przełącznika blokady obrotów wstecznych :) )

A ma tą wielką przewagę nad Stellą, że ma zapasową szpulkę w komplecie i cenę o połowę niższą.

Napisano

Pewnie są produkowane w przynajmniej dwóch miejscach, zwykłago stradica 4000 mam z napisem "made in japan" i fajny kręcioł, dałem trochę poużywać kumplowi, i kupił takiego samego, ale na jego było już napisane "made in malesia" a z wierzchu jakby identyczne.

Napisano

Wydaje mi się że Twin Power ma się tak do Stelli jak Bradia do Certate. Czyli bardzo podobny sprzęt za niższą kasę.

Gość Tench
Napisano

Wydaje Ci się;) Stella i i europejskie Tp mają niewiele wspólnego.

Napisano

Dlaczego z góry zakładasz że porównywałem Stelle do Europejskich wersje TP? Chodziło mi o modele PG, XG, HG, SW które również są u nas dostępne, głównie na allegro.

Napisano
Pewnie są produkowane w przynajmniej dwóch miejscach, zwykłago stradica 4000 mam z napisem "made in japan" i fajny kręcioł, dałem trochę poużywać kumplowi, i kupił takiego samego, ale na jego było już napisane "made in malesia" a z wierzchu jakby identyczne.

A mnie wydaje się to conajmniej dziwne np: Stradic 2500FB są w sprzedaży made in Japan i made in Malezja - niczym się nie różnią poza napisem n stopce !!! Dokładnie ten sam kołowrotek z zewnątrz jak i w środku !!! Według mnie producent oszukuje z miejscem produkcji kołowrotków. W Japoni produkowane są tylko topowe modele, a cała średnia pólka i popularna klasa jedzie w świat z Malezji, Tajwanu czy Chin. Co wcale nie przesądza że są to kołowrotki dużo gorsze. A klient jak tylko zobaczy napis made in Japan już pieje z zachwytu nad wyższością tego kołowrotka nad innymi.

Gość Tench

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.