Skocz do zawartości
Dragon

Jaka Zanęta Do Koszyczka?

Tedi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Proszę o pomoc w doborze jak najlepszej zanęty na moje łowisko i pod występujące ryby. Głównie chciałbym zanętę w którą by wchodził karp. Dopiero w tym roku zaczynam przygodę z gruntem i sprzęt już prawie mam cały skompletowany tylko jeszcze nie wiem jakiej zanęty używać. Pod spodem potrzebne informacje do dobrania zanęty jeśli o czymś zapomniałem chętnie dopowiem.

Głębokość: są dwie części łowiska jedna płytka od 1,5-2m i głęboka około 4m lub więcej.

Czystość wody: woda jest bardzo zanieczyszczona czarna widoczność jakieś 15cm.

Kolor dna: zarośnięte wodorostami pewnie ciemna zieleń

Rodzaj dna: porośnięte wodorostami, w tym miejscu gdzie jest łowisko było wysypisko więc dno może być zaśmiecone.

Ryby w łowisku: karaś, płoć, karp, zdarza się rzadko lin, amur, jaź, wzdręga, kleń + drapieżniki: okoń, szczupak, pstrąg, sandacz(mało), jesiotr. Ogólna waga łowionych ryb to około 5kg i to jest głównie drobnica ale zdarzają się większe.

Co łowi się na zawodach: najczęściej łowiona jest malutka płoć; potem małe i średnie karasie; również małe wzdręgi, klenie i jazie; karp też się zdarza (takie po 1,20kg).

Firmy zanęt dostępne w sklepie: głównie Traper i Lorpio.

Cena ile mogę dać: tyle ile będzie trzeba możliwie jak najmniej.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kup najgrubszą zanętę lorenca i wzbogać ją o kukurydze, pellet, grube robaki, rosówki pociete. Bo przecież chcesz łowić karpie. Tylko musisz trochę zanęcić zanim zavzniesz łowić bo taka gruba zanęta nie przyciągnie ryb w kilka minut.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.