pawel33 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam, Przy ostatniej wizycie w sklepie wędkarskim wdałem się w pogawędkę ze sprzedawą oraz innym klientem na temat miejscówek w obrębie Legionowa. Wymienili właśnie jeziorka Wieliszewskie i Kwietniówka. Postanowiłem bliżej przyjrzeć się tematowi w necie i wiem, że Wieliszewskie jest starorzeczem Narwi a Kwietniówka powstała po wydobyciu torfu. Na próżno jednak szukać czegokolwiek na temat wędkowania w tych miajscach. A według relacji obu Panów te miejsca nają potencjał. Podobno warto się tam wybrać ze względu na karipa przynajmniej jeżeli chodzi o jez.Wieliszewkie. Czy ktokolwiek z forumowiczów miał okazję wędkowania w tych miejscach i mógłby przybliżyć ten temat Cytuj
mcar Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam jestem z Wieliszewa jesli chodzi o jezioro to jest tam bardziej drapiezna ryba wiem bo sam tam chodze na szczupaczka albo sandacza.Ale sa tez plocie i liny.Jesli chodzi o starozecze Narwi.Sam nawet jutro sie tam wybieram.Pozdrawiam Cytuj
Xeo Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 mcar lub ktoś z szanownej braci wędkarskiej może dać znać czy warto się wybrać na wypad na te jeziorka czy starozecze? Będę wdzięczny za wszelki feedback Cytuj
mcar Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Witam byłem ostatnio na rybach na starożeczu i trafilem szcupaczka takiego 2 kg i kilka okoni wiec mysle z warto sie wybrac.Tylko ostatnio jest tam ciasno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi