pawel33 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam, Przy ostatniej wizycie w sklepie wędkarskim wdałem się w pogawędkę ze sprzedawą oraz innym klientem na temat miejscówek w obrębie Legionowa. Wymienili właśnie jeziorka Wieliszewskie i Kwietniówka. Postanowiłem bliżej przyjrzeć się tematowi w necie i wiem, że Wieliszewskie jest starorzeczem Narwi a Kwietniówka powstała po wydobyciu torfu. Na próżno jednak szukać czegokolwiek na temat wędkowania w tych miajscach. A według relacji obu Panów te miejsca nają potencjał. Podobno warto się tam wybrać ze względu na karipa przynajmniej jeżeli chodzi o jez.Wieliszewkie. Czy ktokolwiek z forumowiczów miał okazję wędkowania w tych miejscach i mógłby przybliżyć ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcar Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam jestem z Wieliszewa jesli chodzi o jezioro to jest tam bardziej drapiezna ryba wiem bo sam tam chodze na szczupaczka albo sandacza.Ale sa tez plocie i liny.Jesli chodzi o starozecze Narwi.Sam nawet jutro sie tam wybieram.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 mcar lub ktoś z szanownej braci wędkarskiej może dać znać czy warto się wybrać na wypad na te jeziorka czy starozecze? Będę wdzięczny za wszelki feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcar Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam byłem ostatnio na rybach na starożeczu i trafilem szcupaczka takiego 2 kg i kilka okoni wiec mysle z warto sie wybrac.Tylko ostatnio jest tam ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi