Skocz do zawartości
tokarex pontony

Spinningi firmy FIUME ? Macie jakieś doświadczenia, opinie?

Gość mikado90

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mikado90
Napisano

Ostatnio oglądam program wedkarski "Z wędką nad wodę" w programie prowadzacy łowia na wedki firmy Fiume. Chcialbym kupic sobie spinna i nie wiem czy wedki z tej marki sa godne uwagi. Jak uwazacie ??? :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Na razie mam mieszane uczucia ale marka dopiero wchodzi, więc opinii mało, ja mam ich jedną wędkę tzn jest to spławikówka BRAVE 420, taki "udawany match' teleskopowy.

Jak ją zobaczyłem od razu cudnie leżała w ręce, odpowiadało mi rozmieszczenie przelotek, ich ilość itd. Patrzyłem na teleskopy mikado, jaxona (np. eternum mino) i jeszcze kilka innych. Ta mi odpowiadała najbardziej.

Dlaczego mieszane uczucia? przy tym egzemplarzu jakość:

- bardzo szybko odpadła ostatnia przelotka, złamała się szczytówka tuż przy niej przy niczym szczególnym, zakładam wadę materiału

- szczytówka ma niejednorodną grubość, przeciągając palcami po szczytówce wyczuwasz ze jest coraz cieńsza a potem grubieje i znów jest cieńsza...

- brave 420 a długość rzeczywista 4,05M ;-(

Duży plus za design, minus za jakość, więc póki co zalecam sprawdzenie w ręce przed np. zakupem w necie.

• 2 weeks later...
Napisano

ja mam FIUME BRAVE ale 390 i jestem bardzo zadowolony z jakości przelotki się trzymają, nic nie jest przegrubione. bardzo poręczny kijek nawet przy mocnym wietrze. dodatkowo dość nisko umieszczone mocowanie kołowrotka, co mi akurat się bardzo podoba. ja kupiłem ten kijek za 153 zł. w porównaniu do innych telematch'y w tej cenie kijek jest super.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.