roli8 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Witam, chciałbym uzyskać podstawowe informacje o tej wodzie. Na jaką rybę się nastawić? Ze spinningiem na drapieżnika czy lepiej grunt na białą rybę? Jak głęboka jest tam woda, czy dno jest zarośnięte? Od której strony najlepiej zasiąść? We Wrocławiu dopiero zaczynam przygodę z wędką, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Przyłączam się do prośby, od niedawna mieszkam na Stabłowicach i przydałoby się coś dowiedzieć o pobliskich miejscówkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja tam łowię, ostatnio dosyć często. " jeśli chodzi o spławik to mizerne osiągi. Drapieżniki łowie głównie na spinning- ale sporo także się trafiło na grunt na żywą rybkę(bo zawsze mam gruntówkę,żywcówkę postawioną jako pierwszą wędkę) a spławik rekreacyjnie. Łowię tylko od strony domków jednorodzinnych(w zatoczce) na duże karpie zasiadają się od ul.Głównej-ale tam znaleźć miejsce graniczy z cudem ale Ci co tam łowią i nęcą z tego co wiem,słyszałem i czasami widziałem łowią spore Karpie(6-15 kg) a i z tego co słyszałem to i 20stki się trafiają. Staw głęboki od strony ul.głównej . ja łowie od płytszej strony-ale sumy koło 10 kg też się trafiają-POLECAM te bajorko-" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 A czy na to łowisko potrzebne są jakieś dodatkowe zezwolenia? I jakie tam ogólnie ryby pływają? I tak jak pytał ktoś wcześniej - można połapać z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie potrzeba dodatkowych zezwoleń. Pływa masa sumika (niestety) karp, leszcz, węgorz, szczupak, sandacz, płoci nie złowiłem od hoho. Ogólnie różnie tam jest ale bez rewelacji. Z gruntu można ale raczej na środek musisz rzucać- podobno najlepiej. PS. Dziś 4 godziny rzucałem na spinning tam i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 30 Września 2011 Autor Share Napisano 30 Września 2011 Koledzy coś się działo ostatnio na łowisku?? Dwa tygodnie temu wyciągnąłem parę leszczyków z gruntu ale takich w przedziale 20 - 35. Miałem też ładne branie, którego mi się śni po nocach. Wędkę postawioną w sztorc prawie mi do wody wciągnęło ale niestety byłem na stronie i nie zdążyłem zaciąć :/ Myślę, że to jakiś duży leszcz bo coś z karpiowatych tak szybko by nie puściło. Dodam, że brały tylko na białe robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Jak dla mnie to był karp miałem tam tak kiedyś kilkakrotnie, ja byłem ze spinningiem na szczupaka przez 2 godziny nic, chyba jeszcze za wcześnie, białej ryby tam nie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Odkopię temat, czy ktoś z forum ma informacje nt. tych stawów ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Nie wiem jak z białą rybą, czasami tylko widze jak ktoś wyciąga coś małego, ale z drapieżnikiem dno Wiem, że jest ładny okoń, ale złowić za jednym razem więcej niż trzy sztuki to prawdziwe wyzwanie. W tamtym roku udało mi się wyciągnąć dwa małe szczupaczki, a w tym roku nic Wygląda na to, że zostały tylko te dwa maluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 ... przez ostatni tydzień byłem kilka razy na tym stawie, wyciągnąłm łącznie cztery szczupaczki, z czego tylko jeden wymiarowy (pozostałe tak na oko 35 -45 cm). Dwa brania zepsułem i raz widziałem malucha jak mi woblera do brzegu odprowadzał. Ogólnie lepiej niż w tamtym roku, ale ryby pochodzą chyba z jednego zarybienia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 A co ze stawem po drugiej stronie ulicy? Podobno nie wolno tam łowić. Kiedyś kolega wrzucił tam obrotówkę. Miał potężne branie, nie miał wolframki, więc ryba poszła razem z blachą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Byłem tam w październiku, nie miałem nawet brania, woda ładna, a na jednym z drzew wypatrzyłem tabliczkę z logo PZW, czyli chyba jednak łowić wolno ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Nie wiadomo kto przybił tą tabliczkę. Miejscowi mówili mi, że często są tam naloty i tłuste mandaty za połów ryb. A może zależało mu na tym żebyśmy tam nie łowili? Woda jest naprawdę interesująca. W przyszłym sezonie chyba wybiorę się tam z blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Dzisiaj wybrałem się na "moją" gliniankę, założyłem woblerka ...... i w piątym rzucie wyciągnąłem 33 cm klenika ...... jeszcze jestem zaskoczony .... po przeciwnej stronie siedział gość z tyczką i systematycznie wyciągał płoteczki ..... czyli, że wiosna Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Na której byłeś? Tej zarośniętej czy tej drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Na tym PZW .... widziałem jeszcze dwóch wędkarzy, ale nie zauważyłem, aby coś wyciagali, za to gość z tyczką miał brania co 5 - 10 minut ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi