benio-95 Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Witam wszystkich. Czy ktoś z was łowił na jeziorze Bukowo (Dąbki obok Darłowa). Do rzeczy: -gdzie i za ile można wypożyczyć łódź -jak i gdzie na spining(sandacz,szczupak) -czy możliwe jest łowienie z brzegu Jeżdze do dąbek na wakacje co rok ale nigdy tam nie łowiłem jednak w tym roku zabieram ze sobą wędki , ponieważ nieraz widziałem ponad 40 centymetrowe leszcze oraz piękne szczupaki i sandacze "przywożone" z łódki. Aha i jeszcze zamierzam połowić wagglerem na trzcinowskach. Cytuj
mobi Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Mało się pisze o tym jeziorze ale wiem czemu bo po prostu to nie jest miejsce dla wędkarzy. Jeśli chcecie połowić to omijajcie Dąbki jak najdalej. Brak jest pomostów a nad kanał nie można wjechać autem. Wiem coś na ten temat bo jestem właśnie w tej miejscowości ale wędkarze nie mają co tu szukać. Zostaje wędkowanie z plaży nad jeziorem ale po pierwsze to jest płytko ok. 50 cm oraz nie ma spokoju bo zaraz pojawiają się amatorzy pływania na desce i jest po wedkowaniu. Opłaty na poczcie,gotowe blankiety 24 zł za tydzien ale pytam się za co ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi