daniello2010 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Witam mam pytanie Jakie polecacie Jezioro w okolicy Gryfina?jakie rybki tam poławiacie,na co najlepiej bierze itp..proszę o odpowiedzi.. Dodam że łowię na Feeder
daniello2010 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Widzę że nikt nie podpowie żadnej dobrej miejscówki?
mario61 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Może dlatego, że raczej tam nie ma dobrej miejscówki w okolicy..... zwłaszcza jeśli chodzi o feederka Oczywiście jeżeli tylko jeziorka mamy na myśli...
daniello2010 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 No tak chodzi mi o jeziorka jakieś.Łowię na Odrze i chciałbym troszkę na Jeziorach powędkować.
kasko43 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Najbliżej z PZW masz jezioro Wirów(nic o nim nie wiem). 30 km od Gryfina są jeziora Czarne i Czarnowo całkiem fajne. Nie wiem jak tam byłoby z feederem.... bo łowienie z kładek i dużo zielska. Ewentualnie najbliżej masz ogromne jezioro Wełtyń. Z wikipedii jezioro leszczowe, dno w większości piaszczyste, tak więc dla feedera dobre warunki. Dzierżawcą wody jest Modehpolmo.
daniello2010 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 A kolego wybierasz się gdzieś niedaleko Gryfina na rybki?Można by było się zgadać?
mario61 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Najbliżej z PZW masz jezioro Wirów(nic o nim nie wiem). 30 km od Gryfina są jeziora Czarne i Czarnowo całkiem fajne. Nie wiem jak tam byłoby z feederem.... bo łowienie z kładek i dużo zielska.Ewentualnie najbliżej masz ogromne jezioro Wełtyń. Z wikipedii jezioro leszczowe, dno w większości piaszczyste, tak więc dla feedera dobre warunki. Dzierżawcą wody jest Modehpolmo. Feeder jest raczej niemożliwy na tych jeziorkach...a zwłaszcza Wełtyń.... przecież tam jest masa zielska, zresztą Daniello jest z Gryfina i dobrze o tym wie . Zjeździłem większość zbiorników w tym rejonie łącznie z okolicami Chojny i raczej feederek wszędzie odpada... Za to spławik lub spining i owszem....bywa ciekawie
daniello2010 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Tak znam Wirów,Wełtyń i inne jeziora w okolicy ale szukam jakiegoś nawet dalej niż okolice Gryfina(czego nie ująłem w temacie) gdyż tu wszędzie i ciągle kłusownicy dają znać o sobie i niestety ciężko coś ładnego złowić..
kasko43 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Daniello, być może będę na Łubnicy z soboty na niedzielę lub z niedz. na pon., chyba że wyląduję na stronie PZW.
kasko43 Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Nie zdążę ze wszystkim dzisiaj i będę na Łubnicy w niedzielę na poniedziałek. Po południu połapię żywca i może trochę spining . Daniello, łowi tam ktoś czasem na spina (z brzegu) z efektami?
daniello2010 Napisano 11 Czerwca 2011 Autor Napisano 11 Czerwca 2011 No ja tam preferuje tylko Feeder ale widziałem że tam jakieś nieduże rybki łowili na spining..No szkoda że lecisz z niedzieli na poniedziałek bo też bym skoczył ale nie mogę-praca..
kasko43 Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Ja mam nocki to poniedziałek wolny. Następny weekend można by w sobotę za leszczem, wtedy będę mieć już lżejszy sprzęt bo narazie to tylko 2 sumowe gruntówki i gruntowy teleskop ;p.
daniello2010 Napisano 11 Czerwca 2011 Autor Napisano 11 Czerwca 2011 No ja na łubnice jeżdżę z nastawieniem na leszcza:)A w przyszłym tygodniu jadę na noc na lina na fajny stawik gdzie jest też karp:)ale to jest w lesie oddalony od Gryfina o 23km:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.