Skocz do zawartości
Dragon

Jakie Jezioro

daniello2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie Jakie polecacie Jezioro w okolicy Gryfina?jakie rybki tam poławiacie,na co najlepiej bierze itp..proszę o odpowiedzi..

Dodam że łowię na Feeder

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Może dlatego, że raczej tam nie ma dobrej miejscówki w okolicy..... zwłaszcza jeśli chodzi o feederka :) Oczywiście jeżeli tylko jeziorka mamy na myśli...

Napisano

Najbliżej z PZW masz jezioro Wirów(nic o nim nie wiem). 30 km od Gryfina są jeziora Czarne i Czarnowo całkiem fajne. Nie wiem jak tam byłoby z feederem.... bo łowienie z kładek i dużo zielska.

Ewentualnie najbliżej masz ogromne jezioro Wełtyń. Z wikipedii jezioro leszczowe, dno w większości piaszczyste, tak więc dla feedera dobre warunki. Dzierżawcą wody jest Modehpolmo.

Napisano
Najbliżej z PZW masz jezioro Wirów(nic o nim nie wiem). 30 km od Gryfina są jeziora Czarne i Czarnowo całkiem fajne. Nie wiem jak tam byłoby z feederem.... bo łowienie z kładek i dużo zielska.

Ewentualnie najbliżej masz ogromne jezioro Wełtyń. Z wikipedii jezioro leszczowe, dno w większości piaszczyste, tak więc dla feedera dobre warunki. Dzierżawcą wody jest Modehpolmo.

Feeder jest raczej niemożliwy na tych jeziorkach...a zwłaszcza Wełtyń.... przecież tam jest masa zielska, zresztą Daniello jest z Gryfina i dobrze o tym wie :). Zjeździłem większość zbiorników w tym rejonie łącznie z okolicami Chojny i raczej feederek wszędzie odpada...

Za to spławik lub spining i owszem....bywa ciekawie :)

Napisano

Tak znam Wirów,Wełtyń i inne jeziora w okolicy ale szukam jakiegoś nawet dalej niż okolice Gryfina(czego nie ująłem w temacie) gdyż tu wszędzie i ciągle kłusownicy dają znać o sobie i niestety ciężko coś ładnego złowić..

Napisano

Daniello, być może będę na Łubnicy z soboty na niedzielę lub z niedz. na pon., chyba że wyląduję na stronie PZW.

Napisano

Nie zdążę ze wszystkim dzisiaj i będę na Łubnicy w niedzielę na poniedziałek. Po południu połapię żywca i może trochę spining :D. Daniello, łowi tam ktoś czasem na spina (z brzegu) z efektami?

Napisano

No ja tam preferuje tylko Feeder ale widziałem że tam jakieś nieduże rybki łowili na spining..No szkoda że lecisz z niedzieli na poniedziałek bo też bym skoczył ale nie mogę-praca..

Napisano

Ja mam nocki to poniedziałek wolny. Następny weekend można by w sobotę za leszczem, wtedy będę mieć już lżejszy sprzęt bo narazie to tylko 2 sumowe gruntówki i gruntowy teleskop ;p.

Napisano

No ja na łubnice jeżdżę z nastawieniem na leszcza:)A w przyszłym tygodniu jadę na noc na lina na fajny stawik gdzie jest też karp:)ale to jest w lesie oddalony od Gryfina o 23km:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.