qbaN Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Ktoś moze mi cos powiedziec o tej rzece co w niej plywa. Moze podpowiedziec jakies miejsca w okolicach Olsztyna czyli Orneta, Miodówko moze Gietrzwałd. Pozdrawiam qbaN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Proponuje zbiornik zaporowy pierzchały na rzece Pasłęce jestem tam Sandacz i leszcz w dużych ilościach, jest i boleń ale go ciężko złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Praktycznie każda ryba pływa w tej rzece chociaż bardziej znam ją na odcinku pierzchały-braniewo niż część ornecką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbaN Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 super ze ktos sie znalazl co zna mniej wiecej ta rzeke:) Powiedz mi jedna rzecz czy pstragi w tej rzece to mit czy na prawde sa ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Żaden mit. Lecz złowienie go jest bardzo trudne, sam złowiłem go na tej rzece tylko dwa razy na robaka czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Witajcie, Szukam chętnych osób z woj. warmińsko-mazurskiego do wspólnego wędkowania nad rzeką Pasłęka w Braniewie lub jej okolicach. Oczywiście będę robił za przewodnika. Jeśli ktoś się zajmuje wyczynowo wędkarstwem, to zapewne kojarzy Kacpra Góreckiego, który ostatnio parę razy gościł na naszej rzece z pięknymi wynikami. W rzece pływają na prawdę konkretne okazy świnek, cert, klenia, jazia, troci, węgorza, okonia, lina, karpia czy leszcza, a najpowszechniej i najwięcej łowi się płoci, krąpia oraz jelców. Miłośnicy spinningu również znajdą tutaj miejsce na szczupaka czy bolenia. Niestety sandacz i sum, to w naszej rzece na prawdę rzadkość. Pozdrawiam i zapraszam do wspólnego wędkowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi