Skocz do zawartości
tokarex pontony

Dwudniaki k/Tarnowa

martinb33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słyszałem z niepewnych źródeł że PZW tymi wodqami już się nie opiekuje i można tam łowić bez rzadnych uprawnień. Prawda to??

I jakie tam ryby można złowić??

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Łowisko należy do gminy i potrzebna jest teoretycznie tylko sama karta wędkarska. Ale jeżeli masz ochotę połowić bez żadnych kwitów, jest od drugiej strony stawu (czyli od Trzydniaków) prywatny teren z barem i polem kempingowo-namiotowym. Opłacając dniówkę czy dobę możesz wędkować do woli, nawet z tego co słyszałem od bywalca tego miejsca to na kilka kijów-nikogo to nie interesuje. Ryby występujące to ładne karasie, karpie, masa szczupaka drobnego ale i duży też jest ponieważ staw jest już mocno wiekowy i jeden z pierwszych w okręgu tarnowa, amury, liny, sumy itp. jak przystało na byłą wodę PZW zarybianą latami. Niegdyś bardzo popularne łowisko.

Wszelkie wątpliwości wyjaśnią Ci panowie ze sklepu na Katedralnej "Pelikan"

Napisano

Elton, a są jeszcze jakieś miejsca w okolicach tarnowa gdzie moge jechać bez rzadnych papierów? nie chodzi mi tu o stawy prywatne na których trzeba zapłacić wejściówke i za każdy kg ryby tylko o miejsce niczyje, no iżeby coś tam pływało. Swego czasu jeździłem na stawy w Podlesiu Dębowym koło popularngo "kakałka" ale ile można siedzieć w jednym miejscu, pozatym tam niema ryb :wink:

Napisano

...w krzaki :razz: a na poważnie to nie wiem. Zrób kartę i opłać staw zakładów mechanicznych (50 rocznie-okolice Wierzchosławic) i będzie najtaniej chyba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.