Skocz do zawartości
Dragon

bat mistrall, który?

klimoszque

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem sie na firmę Mistrall i teraz pytanie który mam trzy typy

• Mistrall amundson pole
    Mistrall ultra light competition
    Mistrall ultra carbon ewentualnie Mistrall aqua pole

Cenowo wszystkie sa zbliżone lecz nie mogę info znaleźć w necie który wziąć w tym pierwszym jest pełną szczytówka wiec guma odpada czy to złe Pomożecie? Wszystkie kijki 7m będę łowił głównie na rzece Mrodze nurt średni, głębokość myślę, że do 3 metrów, szerokość około 5-6 metrów max ryby występujące Karp, płoć, leszcz, szczupak, okoń

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

cenowo to właśnie te baty się różnią znacznie: np aqua jest za ok 360+ zł a ultra light na allegro za ~ 250 podobnie amundson.

one nie posiadają pełnej szczytówki ! tylko wklejkę czyli wariant pośredni pomiędzy pełną a pustą. W pustą przyciętą szczytówkę wklejona jest węglowa pełna igła i całość wzmocniona oplotem na łączeniu. Takie rozwiązanie ogranicza spady drobnych ryb.

czy to jak piszesz: złe?

nikt nie zabroni dokupić inne szczytówki i zbroić wedle upodobania i potrzeb

- amundson jest najcięższy, giętki i najwolniejszy. To zabawka na większe ryby (jak na bata oczywiście).Wytrzymały.

- aqua i ulc (mimo różnic w cenie) to bardzo podobne kije (mi ulc wydał się lekko mniej sztywny), delikatne i służące do połowu mniejszych ryb. (do 2kg spokojnie dadzą radę)

ps: ultra carbon comp. to ultra light comp.

Napisano

no co tu dużo myśleć...

najlżejszy jest ulc

najmocniejszy amundson

najszytywniejszy wydał mi się aqua

cenowo aqua najdroższa później ulc, amundson najtańszy

jak chcesz połowić na jeziorku i stawach drobnice to aqua/ulc do przepływanki też się nadadzą bo lekkie w miarę. Jak częściej polujesz na grubsze ryby powyżej 1.5kg to amundson

widziałem amundsona w akcji - to spokojnie plocie po 30 cm można na klatę brać (jak przypon pozwoli) ma zapas mocy.

łowię aqua czasem - płoć do 25 cm na klatę (przypon wiadomo). Dość mocny - trochę giętki jak na jego cenę (sam kupiłem okazyjnie za połowę jego rynkowej wartości) bo za 360 pln (jak wołają) to bym nie zapłacił - za tyle jest dużo sztywniejszych kijków na rynku.

jeśli nadal nie wiesz co wybrać ... napisz ile zł możesz przeznaczyć i jakie rybki łowisz najczęściej.

Napisano

znajomy wczoraj kupul mikado sensie pole i jest mega zadowolony wiec sam już nie wiem ogólnie to mam 330 złotych. Łowie głównie płocie, leszcze, okonki małe

Napisano

widzę, że Kolega przejrzał inne fora na których zadał to samo pytanie ...

sensei to najtańsza opcja (ok 260zł) (nie licząc tych wyprzedażowych ulc z allegro), krótszy, pusta szczytówka... za to sztywniejszy. wyważenie podobne i masa. Potencjalnie lepszy serwis

Napisano

Przejrzałem, ale tylko na tym mi podpowiedziano.Widać co klasa to klasa, zdecydowałem się na MIKADO jutro robię pierwsza próbę dokupiłem tylko jeszcze jedna szczytówkę w której sobie zamontowałem amortyzator

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.