lukozio Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Witam i zapraszam wszystkich do pisania o tej niepozornej rzeczce. Chodzi mi o miejscówki i ryby jakie na niej złowiliście. Może ktoś się zdjęciami pochwali
artech Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 Nigdy nie łowiłem na tej rzeczce i nie wiele mogę o niej powiedzieć ale to co ostatnio zrobili meljoranci z jej ujściowym odcinkiem woła o pomstę do nieba. Chętnie jednak dowiem się czegoś od Ciebie na temat tej rzeki w twoich najbliższych okolicach szczegolnie o odcinku tuż za Miedwiem.
Gonzobart Napisano 19 Lutego 2008 Napisano 19 Lutego 2008 PIĘKNA DZIKA RZEKA!! NASZA PEREŁKA!! Wędrowałem wzdłuż jej koryta wielokrotnie od mostu w płoni do j. Miedwie, prowadząc moją szkołę survivalową. Jest piękna i dzika, nad jej brzegami można spotkac prawdziwe skarby flory i fauny (kuny, bobry, piżmaki, borsuki, zimorodki) . Kilka krotnie tez urządzałem tam zwałkowe spływy kajakowe od miedwia do dabia. Piękna i jeszcze czysta rzeka, są małże i raki. Nigdy nie łowiełem w niej z wędką, ale widziałem łowiących tubylców i nie omieszkałem pytac o wyniki. Odpowiadali o szczupakach, jaziach, kleniach, zdarza się okoń i węgorz (którego sam poławiałem, w ramach szkolenia z pozyskiwania pożywienia) Polecam wybrać się na długi spacer z kijkiem w górę rzeki od mostu w m. Płoni i w okolice stawów w Jezierzycach.
kocur Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Swego czasu a było to 20 lat temu Płonię od autostrady do jeziora dąbskiego znałem jak własną kieszeń, miejsca, ryby itp Łapałem tam szczupaki, okonie, karpie, węgorze, klenie i płocie. Woda czysta, miejsca dzikie i sama radość Jak jest teraz to nie wiem ale na tej rzece nauczyłem się podstaw wędkarstwa i pokory dla ryb
Jacek Napisano 4 Listopada 2008 Napisano 4 Listopada 2008 A jak wygląda kwestia z zezwoleniem na Płonie, to nie jest zdaje się woda PZW?
kocur Napisano 4 Listopada 2008 Napisano 4 Listopada 2008 Jacek, Od Jezierzyc do mostu na ul. Przestrzennej w Dąbiu to woda PZW a od mostu do ujścia w jez. dąbskim są to wody SUM czyli morskie
Jacek Napisano 4 Listopada 2008 Napisano 4 Listopada 2008 Jacek, Od Jezierzyc do mostu na ul. Przestrzennej w Dąbiu to woda PZW a od mostu do ujścia w jez. dąbskim są to wody SUM czyli morskie Dzięki za odpowiedź kocur, a jak wygląda sprawa z odcinkiem w okolicach Kołbacza?
Gość okonia Napisano 2 Lutego 2009 Napisano 2 Lutego 2009 płonia nalezy do WWW.modehpolmo.pl w okolicach miedwia i jeziora lubiatowskiego
Supersobi Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 płonia nalezy do WWW.modehpolmo.pl w okolicach miedwia i jeziora lubiatowskiego okonia, wyjaśnij dokładniej o co chodzi?
Gość okonia Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 tak dokładnie te i inne jeziora należą do dewelopera, skoro nie daliście rady pogrzebać podam wam na tacy www.ryby.modehpolmo.pl
Gość okonia Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 przymierzam się do zakupu pozwolenia na wszystkie wody tego gospodarstwa ale strasznie drogie 250 złociszy bo z łodzią no i jeszcze PZW bankructwo:)
Jacek Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Hehe, no tak, kryzys dotknął mocno deweloperów, to prawda, ale żeby od budowy mieszkań do wędkarstwa... Jestem naprawdę zaskoczony
pepe17 Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 w tamtym sezonie ceny były chyba identyczne więc "na szczęście" nie podwyższyli cen w związku z kryzysem
artech Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Jacek, to nie kryzys, z tego co mi wiadomo to modehpolmo jest dzierżawcą tych wód od kilku ładnych lat. ale trzeba przyznać że informacje w necie są sprzeczne: http://www.wedkuje.pl/lowisko,jezioro-miedwie,1506
Jacek Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Może to Gospodarstwo Rybne jest spółka zależna Modehpolmo... Z tym kryzysem trochę żartowałem, ale rozrzut jeżeli chodzi o działalność firmy jednak spory. Z informacji na ich stronce wynika że nie jest to jakaś przypadkowa działalność, budują, a w zasadzie już wyposażają wylęgarnie ryb, w planach maja zarybiania... Hmm, czemu nie, jestem w stanie zapłacić, jeżeli dzięki temu będę mógł łowić na rybnej i pilnowanej wodzie...
artech Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 w stanie zapłacić, jeżeli dzięki temu będę mógł łowić na rybnej i pilnowanej wodzie... i tu może być problem z tym pilnowaniem i rybnością
Jacek Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 i tu może być problem z tym pilnowaniem i rybnością Może i tak, ale rozumuję następująco: To jest firma, nastawiona na zysk. Wodę dzierżawią po to, żeby zarobić. Zarobią wtedy, jak dużo ludzi kupi licencję. A dużo ludzi kupi licencję, jak uzna że warto - czyli że złowi rybę
Supersobi Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Też uważam że nie ma co się negatywnie nastawiać od samego początku.. Widać że wreszcie ktoś poczuł biznes, co wg mnie rokuje tylko poprawą naszej wędkarskiej sytuacji..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.