Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 3 weeks later...
Napisano

Posiedziałem w zeszłym tygodniu na wschodnim brzegu na nockę. Niestety nędza. Raptem jedno branie i to puste. Ani na spinning, ani z gruntu. Jako że był to środek tygodnia, to wędkarzy jak na lekarstwo. Nad ranem koło mnie rozstawił sie jeden i kilkadziesiąt metrów dalej jakaś ekipka, która zostawała na tydzień.
Natomiast w zaprzyjaźnionym sklepie wędkarskim słyszałem rozmowę, jak na trolling ciągną szczupaki po metrze i więcej.

Napisano
15 godzin temu, Doczu napisał:

Posiedziałem w zeszłym tygodniu na wschodnim brzegu na nockę. Niestety nędza. Raptem jedno branie i to puste. Ani na spinning, ani z gruntu. Jako że był to środek tygodnia, to wędkarzy jak na lekarstwo. Nad ranem koło mnie rozstawił sie jeden i kilkadziesiąt metrów dalej jakaś ekipka, która zostawała na tydzień.
Natomiast w zaprzyjaźnionym sklepie wędkarskim słyszałem rozmowę, jak na trolling ciągną szczupaki po metrze i więcej.

A na Której Pogori byłeś? Ja dzisiaj na PIII na spining nic nie trafiłem. Na spławik płotka 30cm. Pogoda zakręcona jest ciśnienie skacze, wiatr zmienny nie ma co oczekiwać rezultatów.

• 3 months later...
Napisano

Dzisiaj wędkując na PI zauważyłem masowo pływające do góry brzuchami leszcze, sporo z nich już leży po przybrzeżnych tatarakach. Wygląda to na tasiemca. PII oraz PIII mogą być zagrożone.

• 1 year later...
Napisano

Witam serdecznie jestem osobą niepełnosprawną i wędkarzem chciałbym się zapytać czy ktoś wie jak można podjechać żeby wodować własną łódź pneumatyczną i gdzie można zaparkować samochód

Proszę o odpowiedź Michał

Napisano

Panowie od 15-07 do 31-07 pogoria 1 karp,amur ,twardy alkohol zapraszam chętnych na zasiadkę brań nie gwarantuje miłą atmosferę jak najbardziej.

• Super 1
Napisano
W dniu 16.06.2018 o 21:25, spiningista_1992 napisał:

Witam serdecznie jestem osobą niepełnosprawną i wędkarzem chciałbym się zapytać czy ktoś wie jak można podjechać żeby wodować własną łódź pneumatyczną i gdzie można zaparkować samochód

Proszę o odpowiedź Michał

Witaj zależy o której Pogorii myślisz?

Napisano

Dojazd od strony Marianek kilkanaście metrów od brzegu ale brzeg stromy,od Wojkowic Kościelnych do dzikiej plaży tam stają nawet przy wodzie ale znowu dużo ludzi i jeżdżą motorówkami i skuterami ale to chyba jedyne miejsce do wodowania nie licząc slipu na przeciwnym brzegu,na mapie google widać dokładnie na zdjęciu plażę i slip łącznie z dojazdem .Pozdrawiam

Napisano

Od strony Marianek (a także Ratanic) są od dawna zakazy wjazdu. I lepiej je przestrzegać bo policja rozdaje (i słusznie zresztą) mandaty. W tym sezonie ich patrole jeżdżą częściej niż w poprzednich latach, bo w tamtym rejonie (Marianki) ze względu na napiętą sytuację pomiędzy zainteresowanymi organizacjami/grupami interesów jest sporo zgłoszeń na interwencje.

Napisano
W dniu 21.06.2018 o 06:10, ondrey2 napisał:

Dojazd od strony Marianek kilkanaście metrów od brzegu ale brzeg stromy,od Wojkowic Kościelnych do dzikiej plaży tam stają nawet przy wodzie ale znowu dużo ludzi i jeżdżą motorówkami i skuterami ale to chyba jedyne miejsce do wodowania nie licząc slipu na przeciwnym brzegu,na mapie google widać dokładnie na zdjęciu plażę i slip łącznie z dojazdem .Pozdrawiam

Dziękuję za poradę i zapraszamy na zbiornik Dziećkowice na wspólne wędkowanie z łódką

Napisano
W dniu 21.06.2018 o 13:49, szczupaczysko napisał:

Od strony Marianek (a także Ratanic) są od dawna zakazy wjazdu. I lepiej je przestrzegać bo policja rozdaje (i słusznie zresztą) mandaty. W tym sezonie ich patrole jeżdżą częściej niż w poprzednich latach, bo w tamtym rejonie (Marianki) ze względu na napiętą sytuację pomiędzy zainteresowanymi organizacjami/grupami interesów jest sporo zgłoszeń na interwencje.

Dziękuję za poradę i zapraszam na wędkowanie na zbiorniku Dziećkowice

• 2 months later...
Napisano

...a ja na 4 ce złowiłem kilka ładnych sztuk, nawet węgorza. Szczególnie jazie piękne. Co do stanu zarybienia, oczywiście jeszcze musi kilka kat minąć, by zbiornik obrósł w grubszą rybę. Dno jeszcze się kształtuje.20180909_085311.thumb.jpg.9139abf32830cc32ad302bffdaf9fa2a.jpgto wczoraj rankiem

• Super 1
  • 2 months later...
Napisano
W dniu 24.06.2018 o 17:19, spiningista_1992 napisał:

Dziękuję za poradę i zapraszamy na zbiornik Dziećkowice na wspólne wędkowanie z łódką

Dobry wieczór jeżeli się Pan orientuje do kiedy wolno łowić z łodzi  na pogorii IV ( Kuźica Warężyńska ) i gdzie można z wodować własną łódź

• 3 months later...
Napisano

Witam, wczoraj byłem na pogorii 1 i jeszcze było minimum 5cm lodu orientujecie się może jak jest na 2,3,4? Kiedy to wszystko poodmarza 🤔