Tomaszewski Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Witam jestem tutaj nowy, Jestem z Dąbrowy Górniczej i mieszkam blisko Pogorii III. Mógłbyś powiedzieć gdzie te ryby tak brały ?? w piątek ma być ciepło i planowałem wyskoczyć rozpocząć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Na lewo od plaży tam gdzie głośna wycinka drzew była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszewski Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 To wiem gdzie. Dzięki za odpowiedź, ja jednak wędkuję na przeciwnym brzegu, od dopływu głównie ze względu na lepszy dojazd z tobołami;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Fakt tam jest lepiej co do samochodu i dużo płycej niż na lewo od plaży. Jak powrócisz z wędkowania daj znać jak było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszewski Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Jasne dam znać. Przy okazji tam na lewo od plaży latem miejsca się nie da znaleźć wiecznie wszystko zajęte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 No bo tam fajny cień jest no i rybka dobrze bierze. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Jasne dam znać. Przy okazji tam na lewo od plaży latem miejsca się nie da znaleźć wiecznie wszystko zajęte.... I jak było ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszewski Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 No witam Sorrki ale miałem chore dziecko, w sumie dalej mam... płotek takich od 20-30 cm na białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszewski Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 7 płotek miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dzisiaj na PIII tylko jedna płotka 10cm. Ryby nie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasanowa Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 W niedziele bylem na pogorii 2 , braly tylko wzdregi do 25cm oraz trafil sie 1 jaz. Chcialbym sie zapytac czy lepiej jest lowic z lewej strony od mostu czy od prawej na bagrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Jakiego mostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszewski Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Chyba ma na myśli odpływ... Nie ma znaczenia gzie łowisz takie okazy. Tam gdzie jest wolne na bagrach wszędzie złapiesz płotkę czy wzdręgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 W Maju ponoć mają się odbyć Ogólnopolskie Zawody Wędkarskie na zbiorniku Pogoria III. W owym dniu zbiornik będzie zamknięty dla wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 I Karpiowy Puchar Zagłębia DąbrowskiegoPod koniec maja na zbiorniku Pogoria III w Dąbrowie Górniczej odbędą się jedne z największych zawodów karpiowych ostatnich lat. Zawody te zaliczane są do eliminacji MP w Wędkarstwie Karpiowym – PCM 2014 Poniżej prezentujemy terminarz zawodów 21.05.2014r Rejestracja drużyn: 07.30 - 10.00 Zbiórka Pieniędzy dla Sandry Karaś - Fundacja " KASPEREK ": 09.00 - 13.30 Oficjalna ceremonia otwarcia zawodów, losowanie stanowisk: 11.00 - 13.30 Rozjazd na stanowiska: 13.30 Przygotowanie stanowisk, sondowanie, nęcenie: 14.30 - 16.30 Rozpoczęcie rywalizacji: 16.30 22.05.2014r Obchód sędziowski: 07.00 - 10.00 Dowóz obiadów na stanowiska + wyniki: 13.00 - 14.00 Obchód sędziowski: 17.00 - 20.00 23.05.2014r Obchód sędziowski: 07.00 - 10.00 Dowóz obiadów na stanowiska + wyniki: 13.00 - 14.00 Obchód sędziowski: 17.00 - 20.00 24.05.2014r Obchód sędziowski: 07.00 - 10.00 Dowóz obiadów na stanowiska + wyniki: 13.00 - 14.00 Obchód sędziowski: 17.00 - 20.00 25.05.2014r Zakończenie rywalizacji: 09.00 Oficjalna ceremonia zakończenia, odczytanie wyników wręczenie nagród: 12.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 niezle , bierze ktos udzial ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Dodajmy, że wpisowe to 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Dodajmy, że wpisowe to 600 zł. oraz to, że lista chętnych zapełniła się momentalnie Nie będzie tam wg mnie przypadkowych osób tylko konkretne ekipy karpiowe co dodaje rangi i smaczku tej całej rywalizacji. Liczę na jakąś fajną relacje z tych zawodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 I ciekawe jakie rekordy padną, bo na pewno padną. Mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o karpia oczywiście. Czy jest możliwość złapania karpia na głębokości około 10 m w tym okresie co teraz mamy. Plan byłby taki. Nęcenie przez tydzień kukurydzą, zanętą karpiową z dodatkiem konopii, kulkami proteinowymi ananasowymi i halibutem, pelletem w tych samych smakach. Kukurydzy myślę, że przez tydzień wsypałbym około 2 kg. Zanęty karpiowej myślę, że około 5 kg. Kulki i pelet raczej po kilogramie zmieszane razem z zanętą. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Czy jest możliwość złapania karpia na głębokości około 10 m w tym okresie co teraz mamy. na wiosnę wydaje mi sie , że lepiej szukać płytszych miejsc niż 10 metrowe głębiny Nie jestem karpiarzem ale z literatury i różnych artykułów można wyczytać, ze warto zasadzić sie na karpia w miejscach gdzie są spady i podwodne górki no ale to wiąże się z sondowaniem dna itp co już wymaga specjalistycznego sprzętu... Nie mniej polecam artykuł z zasiadki z Pogorii 3 , może on coś bardziej Ci nakreśli i pomoże w doborze taktyki... Zasiadka karpiowa PIII Dzisiaj wyskoczyłem na 2 godziny na PII. Zero brań z gruntu czy to na spławik, obok wędkarz od 6 rano z takim samym rezultatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Sonda by wszystko rozwiązała, no ale ... Do tego zapomniałem napisać w tej części PI dno jest muliste i dość mocno porośnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Dzisiaj rano pod brzegiem na PI spotkałem Amura. Niestety bez oczu i strasznie poszarpanego przy łbie. Tak jak kiedyś wywaliło na brzeg Amura na PIII to teraz na PI. Ma około 80 cm i waży jak go podniosłem około 7 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Gdzie na PI jest tyle kamienia w wodzie? Na PIV jest go sporo ale na PI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Od ul. Żeglarskiej. Tam gdzie jest teraz Kancelaria Adwokacka, a kiedyś była restauracja Omega. A tak poza tym dzisiaj na PI 2 płotki, leszczyk i nie wiem czy to możliwe, ale chyba kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Też byłem dzisiaj na PII i PIII tylko jeden jaź pływa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi