ATAR Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Łowie na żyłke i na plecionke ( na 2 wedkach inaczej) i lepiej mi sie zacina/holuje na żyłke. Jaką żyłkę? Jeśli nie chcesz podać konkretnie to chociaż rozmiar i wytrzymałość bo zupełnie nie wiem czego się spodziewać po sumie. Planuje zasiadki z gruntu na kanale lub wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Marka nie ma takiego duzego znaczenia, jednak nie ma co oszczedzac i lepiej kupic jakas znaną marke. Co do średnicy to zdania są podzielone, ja łowie na 0,40mm i nigdy na rybie jej nie zerwałem. Jesli jednak chcesz łowic na Wiśle, to na pewno tej żyłki musi byc dużo. Na pewno lepiej miec 300m. żyłki 0,30 niż 150metrów 0,40. Dużego suma i tak nie zatrzymasz przy pierwszym odjezdzie i grubośc żyłki wtedy nie jest tak ważna jak jej ilosc. A w Wiśle sum potrafi daleko pojechac, szczególnie gdy bedziesz na nie polował w nurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi