Skocz do zawartości
tokarex pontony

AMUR Z GRUNTU

matix80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

TYDZIEŃ TEMU DOPADŁEM AMURA Z GRUNTU. OD 4 DNI SIEDZĘ NA ŁOWISKU I NIC... CZY TO BYŁ PRZYPADEK CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ.

ŁAPIĘ RYBY NA ŁOWISKU KOMERCYJNYM, KUPA KARASIA, KARPIA I LINA... LECZ MAŁO AMURA... BRANIE... I NIEZŁY AMUR JAK NA MOJE UMIEJETNOSCI ... 2 KG.. TO MÓJ REKORD... WIEM, WIEM... PEWNIE SIE TERAZ USMIECHACIE POD NOSEM .... ALE DLA MNIE TO PRAWDZIWY "REKIN" WSROD WIELORYBOW...

OWEGO DNIA BRAŁY ŁADNE KARASIE... I NAGLE "CYK" AMUR.... TERAZ SIEDZE I CIAGLE PROBUJE NA TO SAMO - CZEROWNY I 2 X MADA ... I NIC.... ANI KARAŚ , ANI LIN.... ANI KARP... JUZ NIE MOWIAC O AMURZE.... A KARPIE WYSAKUJA 0,5 METRA NAD WODE... MAŁO TEGO PODPLYWAJA DO BRZEGU .. 1 METR OD MOJEGO SIEDZISKA... CO ZROBIC.. BY ZACZEŁY BRAC... OBOJETNIE CO ... nawet karasie !

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeżeli piszesz że karpie podchodzą tak blisko to sprubuj na chleb. Nakrusz chleba tylko musi to być wtedy jak one pływają pod brzegiem w największy upał, przgruntuj zestaw i też załóż chlebek. W takie upały karp ma to do siebie że zasysa pokatm z powierzchni. Patent sprawdza się w 90%.

Napisano

hej :razz:

możesz wypróbować kukurydzę albo np. zadipować (umoczyć w atraktorze ) robaki na które łowisz ; możesz jako przynęty użyć kulki proteinowej na włosie (na twoje łowisko pewnie najlepsza będzie kulka o średnicy między 12 mm , a 16 mm ) ; jak na amura to dobre powinny być śliwki (np. mrożone) albo miękie części roślin nadbrzeżnych i wodnych

na karasia bardzo dobra jest kukurydza

podsumowując kombinuj z przynętami i zanetami a jeśli możesz wykonaj przypon do gruntówki z plecionki (zestaw włosowy z kulką albo kukurydzą ) ; używaj nie za dużych haczyków i nie za grubych przyponów - to powinno poprawić brania

powodzenia :cool:

• 2 months later...
Napisano

witam tez lowilem na takim lowisku swego czasu, karpie i amury skakaly, trzeba je nauczyc jakiegos pokarmu ja amury nauczylem jesc sliwki i wisnie. wrzucalem ich sporo, tak po kilo, po 4 dniach wyjalem amura 4kg 72cm,a drógi porwal zylke 0,30 po jakichs 5 minutach walki. a na karpie standard to kukurydza. polamania kija.

• 3 years later...
Napisano

a co do tych amurów na śliwki to jak je zakładać na haczyk czy na włos nie wiem czy ten post może być w tym temacie jak nie to sory bo jestem tu nowy i jeszcze nie za bardzo czaje to forum bo to moje pierwsze :oops::oops:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.