Pesmerga Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Spiningowalem ze szwagrem na Rudzie - zero szarpniec. Na zywca i splawik (z kukurydza) nic sie nie dzialo. Spotkany spiningista powiedzial: "nie ma ryb przy czcinie". Widoki piekne lecz brak bran. Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2013 Pierwszy wypadzik w tym roku nad moje ulubione jeziorko Ostatniej niedzieli tj. 23.06.2013 w godzinach 6:00 - 10:00. Przygotowany jak nigdy, połów jak zawsze - klika małych wzdręg. Na dwóch innych pomostach mój brat i kolega złapali ładne leszcze. Łapali z gruntu na robaka. Razem około 15 sztuk. Wędkarze, którzy byli na łódce też zaliczyli porażkę - płotka i mały leszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 W niedzielę 23ego odwiedziłem moje łowisko wraz z kolegą. Niestety bez żadnego efektu. Spławik przy trzcince pozostawał w bezruchu, a kumpel z gruntu miał kilka pojedynczych puknięć. Rozmawiałem z miejscowym wędkarzem, który łowi tam na co dzień i wczoraj tak jak i my zerowe wyniki, ale w sobotę złapał 16 ładnych płoci. Ogólnie w zeszłym roku trafił mu się szczupaczek 85cm, kilka leszczy powyżej kilograma i ładne wzdręgi. Niestety kiedy puścił pierwszy lód od razu w ruch poszły sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michwawa Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Witam. Niedawno kupiłem nieruchomość we wsi Ruda nad jeziorem Żalskie Wielgie. Słyszałem, że jest ono dzierżawione. Czy ktoś z Was ma może informację, gdzie można opłacić możliwość połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Zezwolenie można opłacić u rybaka, który sprzedaje ryby i zezwolenia na targowisku w Rypinie przy ul. Mławskiej. Na Żalskim zaczął brać leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michwawa Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Super, dzięki za info. Słyszałem od sąsiada, że ktoś z jego sąsiadów złowił 3 leszczyki w okolicy 1,5-2 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 A ja znowu przestaje wierzyć, że jest tam większa ryba. Ostatniej soboty byłem na Żalskim i razem z bratem w godz 6 - 11 z pomostu zlapaliśmy 5 płoteczek i 1 krąpia. Dwóch wędkarzy z łódki zlapało 3kg drobnicy i jednego leszcza ok 30cm. W piątek wieczorem jeden z wędkarzy złapał dużo okonków. Były dwie sztuki około 30cm. Jaka gospodarka na jeziorze (rybak) taka ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michwawa Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Ja w długi sierpniowy weekend, rekreacyjnie zarzucę na kukurydzę. Docelowo chcę jednak kupić łódź wiosłową i poszukać miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Pierwsza wyprawa w tym roku i o dziwo udana 5ego czerwca po południu udaliśmy się we dwóch na łódkę. Ryby brały przy gruncie, bardzo niepewnie 'na podciąganie'. Chętniej na czerwonego robaka. Udało się złapać kilka ładnych płoci i leszczyków. Na drugi dzień z rana była powtóreczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Tydzień temu 23.04.16 byłam nad jeziorkiem z bratem. Udało się złapać dwie uklejki, płotkę, wzdręgę i okonka. Wszystko maleństwo. Ogólnie ładnie biorą wzdręgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 26-27 maja byłem znowu na rybkach. Tym razem pierwszego dnia udał się ładny połów. Tym razem większe wzdręgi, dwa leszczyki, małe okonki o jedną ładna płoć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Dwa dni wędkowania od rana do południa i około 6kg płotek oraz 2 kg leszczy, największy ok. 35 cm. Płotki zwykle ok. 15cm, kilka ok. 20 cm. Oprócz tego mała wzdręga i krąp. Widać, że ryba zaczęła się pomału ruszać i będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Kolejne wypady już za naszą ekipą. Leszcze ładnie współpracują, ale niestety tylko max. 30cm. Oprócz tego w łowisku tylko drobna płoć i krąpie. Raz trafił się lin 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Mamy ceny pozwoleń na rok 2019 Bardzo fajna opcja z okresem wiosenno-letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 W zeszłym roku było trochę połapane, ale niestety nic większego niż 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serweta1991 Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Jak najlepiej dojechać i którędy dojść do jeziora żeby spokojnie się rozłożyć i połapać z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serweta1991 Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 A co do jeziora Rude okupuje je od trzech lat i żadnych dużych osiągów chodź jezioro polecam 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi