Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spiningowalem ze szwagrem na Rudzie - zero szarpniec.

Na zywca i splawik (z kukurydza) nic sie nie dzialo.

Spotkany spiningista powiedzial: "nie ma ryb przy czcinie".

Widoki piekne lecz brak bran.

Byle do wiosny :)

• 7 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Pierwszy wypadzik w tym roku nad moje ulubione jeziorko ;) Ostatniej niedzieli tj. 23.06.2013 w godzinach 6:00 - 10:00. Przygotowany jak nigdy, połów jak zawsze - klika małych wzdręg.

Na dwóch innych pomostach mój brat i kolega złapali ładne leszcze. Łapali z gruntu na robaka. Razem około 15 sztuk.

Wędkarze, którzy byli na łódce też zaliczyli porażkę - płotka i mały leszczyk.

• 8 months later...
Napisano

W niedzielę 23ego odwiedziłem moje łowisko wraz z kolegą. Niestety bez żadnego efektu. Spławik przy trzcince pozostawał w bezruchu, a kumpel z gruntu miał kilka pojedynczych puknięć.

Rozmawiałem z miejscowym wędkarzem, który łowi tam na co dzień i wczoraj tak jak i my zerowe wyniki, ale w sobotę złapał 16 ładnych płoci.

Ogólnie w zeszłym roku trafił mu się szczupaczek 85cm, kilka leszczy powyżej kilograma i ładne wzdręgi.

Niestety kiedy puścił pierwszy lód od razu w ruch poszły sieci...

• 2 months later...
Napisano

Witam.

Niedawno kupiłem nieruchomość we wsi Ruda nad jeziorem Żalskie Wielgie. Słyszałem, że jest ono dzierżawione. Czy ktoś z Was ma może informację, gdzie można opłacić możliwość połowu?

• 4 weeks later...
Napisano

Zezwolenie można opłacić u rybaka, który sprzedaje ryby i zezwolenia na targowisku w Rypinie przy ul. Mławskiej.

Na Żalskim zaczął brać leszcz :)

• 5 weeks later...
Napisano

A ja znowu przestaje wierzyć, że jest tam większa ryba. Ostatniej soboty byłem na Żalskim i razem z bratem w godz 6 - 11 z pomostu zlapaliśmy 5 płoteczek i 1 krąpia. Dwóch wędkarzy z łódki zlapało 3kg drobnicy i jednego leszcza ok 30cm.

W piątek wieczorem jeden z wędkarzy złapał dużo okonków. Były dwie sztuki około 30cm.

Jaka gospodarka na jeziorze (rybak) taka ryba :evil:

Napisano

Ja w długi sierpniowy weekend, rekreacyjnie zarzucę na kukurydzę. Docelowo chcę jednak kupić łódź wiosłową i poszukać miejsc :roll:

• 9 months later...
Napisano

Pierwsza wyprawa w tym roku i o dziwo udana :)

5ego czerwca po południu udaliśmy się we dwóch na łódkę.

Ryby brały przy gruncie, bardzo niepewnie 'na podciąganie'. Chętniej na czerwonego robaka.

Udało się złapać kilka ładnych płoci i leszczyków.

thumb_IMG_20150605_195017_5.jpg thumb_IMG_20150605_165847_5.jpg

Na drugi dzień z rana była powtóreczka.

• 10 months later...
Napisano

Tydzień temu 23.04.16 byłam nad jeziorkiem z bratem. Udało się złapać dwie uklejki, płotkę, wzdręgę i okonka. Wszystko maleństwo. Ogólnie ładnie biorą wzdręgi.

• 1 month later...
Napisano

26-27 maja byłem znowu na rybkach. Tym razem pierwszego dnia udał się ładny połów. Tym razem większe wzdręgi, dwa leszczyki, małe okonki o jedną ładna płoć.

IMG_20160526_093645.jpg

• Super 1
  • 1 year later...
Napisano

Dwa dni wędkowania od rana do południa i około 6kg płotek oraz 2 kg leszczy, największy ok. 35 cm. Płotki zwykle ok. 15cm, kilka ok. 20 cm. Oprócz tego mała wzdręga i krąp. Widać, że ryba zaczęła się pomału ruszać i będzie tylko lepiej :)

• 1 month later...
Napisano

Kolejne wypady już za naszą ekipą. Leszcze ładnie współpracują, ale niestety tylko max. 30cm. Oprócz tego w łowisku tylko drobna płoć i krąpie. Raz trafił się lin 20cm.

• 1 year later...
  • 2 years later...