shellek Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy i mam pytanie odnośnie odległościówki. Jest to moja ulubiona metoda połowu , jednak mam problem, gdyż zazwyczaj obierałem punkt na przeciwległym brzegu i zarzucałem w tamtą stronę jednak ostatnio kiedy wybrałem się na nowe łowisko nie było żadnego charakterystycznego, punktu w którego kierunku mógłbym rzucać . Proszę o podzielenie się waszymi patentami.
marviz Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 przed sobą połóż prosty patyk skierowany w stronę w którą chcesz rzucać, markerem zaznacz na żyłce po rzucie punkt do którego zestaw będziesz ściągał. Rzucasz zza siebie (chyba że masz umiejętności to możesz z backhandu) gdzie patyk ułożony na ziemi wskazuje Ci kierunek. Wyhamowujesz zestaw tuż nad wodą aby się ładnie wyłożył, ściągasz na wyznaczony punkt łowiska i zaznaczasz na żyłce markerem ten punkt. Teraz za każdym razem musisz rzucać w kierunku w którym jest ułożony patyk i po wylądowaniu zestawu ściągnąć go aż na żyłce zobaczysz zaznaczony markerem zafarb. Jak chcesz to miejsce sobie oznaczyć na stałe to w oba końce patyka wbijasz jakieś inne cienkie patyki tak w glebę że wystaje dosłownie z niej centymetr. Nawet jak Ci to ktoś zasypie piachem to można nogą poszurać aż te patyki wyjdą, wtedy tylko układasz sobie prosty patyk w linii tych dwóch punktów. Enjoy.
Smile Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Nie mozliwe że nie ma żadnego charakterystycznego punktu. Musi coś być. Jakieś trzcinki, nawet kępa trawy.
shellek Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 marviz świetny ten twój patent. przetestowałem(dlatego że testowałem tak długo nie odpowiadałem) i naprawdę działa, jestem naprawde wdzięczny. Smile możliwe że nie ma punktu ,na horyzoncie tylko równy pas drzew
Smile Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 No to jak nie ma charakterystycznego punktu jak rosną drzewa. Wybierz jedno z nich, na pewno się czymś różnią
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.