Skocz do zawartości
tokarex pontony

BROMBA!

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sezon klenio-jaskowy dobiega końca a ta przynęta wg.mnie zasługuję na oddzielny temat . Co myślicie o przynętach Tomka Lipińskiego? Sprawdzały się ? Jakie zalety,wady?

Ja jestem bardzo mile zaskoczony że na takiego BRZYDALA mieć tyle frajdy z łowienia i dość przyzwoite wyniki!:)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
sezon klenio-jaskowy dobiega końca a ta przynęta wg.mnie zasługuję na oddzielny temat . Co myślicie o przynętach Tomka Lipińskiego? Sprawdzały się ? Jakie zalety,wady?

Ja jestem bardzo mile zaskoczony że na takiego BRZYDALA mieć tyle frajdy z łowienia i dość przyzwoite wyniki!:)

Nie Tomka, tylko Andrzeja Lipińskiego.

Napisano

racja. racja przepraszam nie wiem skąd mi się wziął Tomek.

Na bromby zacząłem łowić pod koniec sierpnia zaliczyłem 5-6 wypadów i nigdy nie wróciłem z nad wody bez klenia lub jazia. Wielkościowo może nie nie powalały- największe trochę ponad 40cm ale bywało że za każdym rzutem miałem kontakt z rybą. Ogólnie jestem bardzo na TAK!

ps: dodam że łowię na większy model na Wiśle i wiem że są wyznawcy zasady że bromba to przynęta na duże rzeki a w mniejszych ciekach się nie sprawdza co Wy na to jakie spostrzeżenia?

Napisano

Ja akurat na typową brombe nie łowiłem , ale na własnoręcznie zrobione smużaki i myslę że to praca woblera a nie "firma" łowi ryby:) Od siebie dodam tylko tyle , że na mniejszych rzeczkach dobrze podana jest równie skuteczna :) 52 cm na smużaka z rzeki dużo mniejszej niż Wisła :P

Napisano

mam podobne spostrzeżenia łowiłem na mniejsze smużaki na Stradomce z dobrymi wynikami. Po prostu na jakimś forum ktoś postawił hipotezę że na mniejszych rzekach się nie sprawdza.

Napisano

Wszystkie przynety Andrzeja Lipińskiego na które dane mi było łowić sprawdziły się. Na Spirity siódemki połowiłem wiślanych bolków, na instincty te starsze modele-szersze waliły klenie i padła 50 siatka w kropki. Mój tata chwali Brombe łowi nim wiślane klenie też mi się zdarzało ale smużaki to nie jest moja metoda. Uważam te woblerki za warte polecenia wszystkie pracują nie trafiają się buble no i robione przez gościa który wie do czego służy wędka :wink:.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.