am29 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Panowie, proszę o poradę który z tych kołowrotków zakupić, który byście wybrali ? Muszę w niedługim czasie podjąć decyzję co do zakupu kręciołka. W grę wchodzi jeszcze trochę tańszy Biomaster RA, żaden inny. pzdr Temat powinien znaleźć się chyba w zakładce Shimano. Dlatego przepraszam i proszę o przeniesienie wątku.
kisior Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 kup sobie cos innego tylko nie shimano bo sam wykonczylem kolowrotki stradic 2500fc ,4000fc i ostatnio twin power4000fc i to wszystko w 2 lata te kolowrotki nie wartaja nawet 30% swojej ceny. Chyba ze nie lowisz ryb?
Gość Tench Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Oj tam mam TP 2500 FC i po sezonie, kilku długich holach i dużych rybach dalej pracuje jak kiedyś, wnerwia mnie rolka która czasem szumi(dostał się tam jakiś paproch bo dmuchnięcie w rolkę załatwia sprawę) ale to dlatego że łowie w syfiastej wodzie i jej nie czyściłem jeszcze, przy agresywnie pracujących woblerach jakby delikatnie czuć przekładnie ale pewnie porządne smarowanie by załatwiło sprawę, generalnie masło i hamulec który jeszcze nie zawiódł. Jednak gdybym miał go kupić w cenie Normarku to już wolałbym kupić wersje JDM. Łowie średnio 10-12 dni w miesiącu. Ra do spina bym nie brał, biomaster to taki TP FC biedniejszy o jedno łożysko.
am29 Napisano 2 Października 2011 Autor Napisano 2 Października 2011 Dokładnie, Biomaster to uboższy o jedno łożysko Twin Power. I właśnie na 90% kupuję Biomastera 2500. Macałem go w sklepie, chodzi rewelacyjne. Może to nie Aspire ale do lekkiego spinu, małych woblerków, obrotówek i bocznego troku powinien starczyć Poczekam tylko z miesiąc albo dwa, może cena zejdzie do 500zł za sztuke. JDM to rozumiem że chodzi Ci o wersję na rynek japoński? niestety ale cena x2 odstrasza. Kolego Kisior piszesz że Shimano to kit. Mam inne zdanie na temat ich wyrobów. Zaczynałem od Alivio, Catany, wiadomo że po kilku latach chodzą słabiutko ale swoje wysłużyły. Kupiłem Spro Red Arca 10400, jak na razie po pół roku użytkowania większych zastrzeżeń nie mam ale jak dla mnie to chodzi zbyt głośno. Żałuję że nie dołożyłem 250złociszy i nie wziąłem Biomastera 4000.
Gość Tench Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Do takiego łowienia będzie ok a i większe przyłowy będą mu nie straszne. Tak JDM to wewnętrzny rynek japonski, TP FC w Normarku 1300zl, JDM na allegro od Mefisto około 1500, na ebayu można za 1100 z wysyłką. Fc nie wydaje puki co żadnych odgłosów, jedynie jak do rolki dostanie się jakiś paproch to lekko szumi. Ale przedmuchanie załatwia sprawę
artech Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 am29, zwróć uwagę że te "nasze" TP są uboższe w wyposażeniu niż Biomastery na rynek japoński.....
Gość Tench Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 @up Dlaczego uboższe? Biomastery mają jedno łożysko mniej i są składane w Malezji a TP w Japoni. Jest jeszcze ultegra która ma te same flaczki ale z całej trójki jest najniższym modelem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.