RTS Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Jestem zainteresowany kupnem mocnego bata z dlugosci 7m, ktorym bedzie mozna wyciagnac leszcza 2,3 kg lub lina, nie martwiac sie ze wedka peknie. Chcialbym sie zmiescic w przedziale cenowym do 250 zlotych i ciezarze bata do 390,400 g. Pozdrawiam
RTS Napisano 28 Września 2011 Autor Napisano 28 Września 2011 nikt nie pomoze? sprzedawca oferuje mi konger medalist pole 700, lowil ktos tym kijem?
ChaoTic Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 niestety nie łowiłem kongerami ze średniej półki miałem w rekach za to mistrala amundsona - stosunkowo lekki, mocny (kiepsko wyważony ale coś za coś), niestety na allegro o 25 zł powyżej Twojego budżetu. bawiłem się tez kongerem spirado (niestety poza twoimi wymaganiami wagowymi)- taniutkim kompozytowym batem (ok 100pln) i można nim wyciągać kłody z rzeki stanowczo odradzam (mimo że łapią się w cenie/wadze) : mikado sensei - świetny bat w swojej cenie, dość sztywny - ale 2/3kg to dla niego za dużo mistrall ultra light competition - najlżejszy w klasie cenowej jednak bardzo delikatny zasadniczo każdy bacik w sprzyjających warunkach (brak zaczepów,szeroki dostęp do wody) podoła holowi 2kg rybki - kwestia odpoowiedniego doboru żyłki do mocy kija. 3 kg to już spora zabawa przy delikatniejszym kijku - i tutaj już sięgnął bym po coś wyspecjalizowanego (nadwyręża portfel) albo powoli zapominany kompozyt/szklak (nadwyręża ramię).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.